Foto: Amanda Welander
JAS Herr

Djurgårdstalangen öste in 197 poäng under säsongen

ANNONS

Justus Welander hade en bra säsong där han fick prova på att spela i både Herr1an och SSL.

19-åriga forwardstalangen Justus Welander hade en hektisk säsong som innehöll spel med Djurgården i SSL och Herr5an och JAS. Samt spel med Värmdö IF i Herr1an. Totalt blev det 78 matcher för poängmaskinen under säsongen och 197 poäng fördelat på 97 mål och 100 assist. 

– Jag summerar min säsong över förväntan. Vi gjorde det väldigt bra i JAS utifrån våra förutsättningar och sedan fick jag prova på lite herrinnebandy vilket också var givande och kul, säger Welander till Innebandymagazinet.

Den unga poängmakaren lyckades med att komma trea i poängligan i Herr5an på 64 poäng samt vinna poängligan i JAS för grupp E med 45 poäng. I Herr5an stod han för mer assist än mål och i JAS var det precis tvärtom.  

– Jag skulle säga att jag är en spelare med näsa för poäng som gillar att passa och göra assist men som också skjuter lite ibland.

Vilken av de 78 matcherna som du spelade denna säsong kommer du ihåg allra mest?

– Jag skulle nog säga de två första perioderna mot Huddinge i playoff där vi stod upp riktigt bra tills vi inte riktigt orkade i slutet.

Efter två perioder var ställningen 4-3 till Huddinge men sedan la de i en högre växel i tredje perioden och vann med hela 10-4. Även om inte Djurgården gick vidare till Innebandyfesten så belönades Justus med utmärkelsen Årets Forward i Grupp E i Innebandymagazinets JAS-Awards

– Det är klart att det var roligt och det visar ju på att man har gjort någonting bra men det var samtidigt inget jag tänkte på så mycket.

Vad har du för målsättningar kommande säsong?

– Tanken är att försöka få speltid i allsvenskan med Djurgården och anpassa mig så mycket som möjligt till herrinnebandyn och utvecklas så mycket som möjligt.


TV: Alexander Rudd till Gävle - ”Självklart årets värvning i SSL på herrsidan"

Magnus Fredriksson: "Det ultimata nyförvärvet - spelaren som på egen hand kan göra skillnad"

 

Den här artikeln handlar om: