Foto: Filip Andersson
JAS Dam

17-åringen om succégenombrottet i SSL

ANNONS

Värmländska Saga Thorén stod för en av de största snackisarna i SSL den gångna säsongen.

Ett av de häftigaste genombrotten den här säsongen i SSL stod Karlstadtalangen Saga Thorén för. 17-åringen flyttades upp från föreningens Dam1an-lag till SSL-laget i mitten av december och succén blev ögonblickligen. Hon gjorde mål direkt i premiären mot Täby och hon fortsatte att göra mål mot SSL-lag efter SSL-lag. Fem raka matcher gjorde hon mål innan sviten tog slut mot Nacka i en match där hela Karlstad blev nollade. Totalt blev det sju mål och ett assist för GS 86-produkten.   

– Det här var min första säsong i Karlstad och jag tycker att det har varit lätt att komma in i föreningen. Både med lagkompisar och tränare. Jag har fått chansen att gå vidare och utvecklas. Jag hade ambitionen att ta en plats i SSL-laget vilket jag även gjorde i december. I början av JAS-säsongen var det väl ingen som riktigt trodde att vi skulle ta oss vidare till Innebandyfesten men det gjorde vi och det är jag stolt över. Sen var vi ett ungt lag i år och 05:orna vann ju SM-guld i F16 klassen denna säsong. Så jag tror vi kommer ha bättre chanser nästa år. Min säsong för övrigt har varit poängrikt i alla serier, summerar Thorén sin säsong till Innebandymagazinet.  

Totalt blev det 65 matcher under säsongen för Karlstads succényförvärv i SSL, Dam1an, JAS, Innebandyfesten och SDF-SM. På dessa matcher blev det 67 mål och 31 assist. Där de flesta poängen gjordes i JAS där hon vann poängligan i Grupp E på 27 mål och 11 assist.  

– Jag är en offensiv forward som tycker om att gå på mål. Jag gillar även att hålla i bollen och hitta passningar till lagkamrater. Sen är jag väl inte världens bästa förlorare. 

Vilken match/prestation eller ögonblick är du mest nöjd med under säsongen som gått?

– Jag har faktiskt två ögonblick jag är mest nöjd över. Det ena är min första SSL-match där vi mötte Täby. I matchen gjorde jag mitt första SSL-mål. Den andra prestationen jag är nöjd över är sista perioden i playoff matchen till Innebandyfesten. Där vi låg under med 1-3 och vände och vann med 6-4. Första och andra perioden presterade vi inte bra, med undantag för vår målvakt då. Men inför sista var det allt eller inget och jag och de andra gav allt vi kunde. 

Mest gav nog snipern själv då hon gjorde hattrick och spelade fram till ett mål och dessutom låg hon bakom Karlstad vändning själv i tredje perioden då hon gjorde lagets tre sista mål som sänkte Västerås IBS. Thoréns framfart i Grupp E gick inte omärkt förbi utan när tränarna fick rösta fram de bästa spelarna i gruppen utsågs Saga Thorén till Grupp E:s bästa forward i Innebandymagazinets JAS-Awards

– Det var jättekul såklart att bli utsedd till det. Det fanns många bra forwards i vår JAS-grupp. 

Hur går tankarna inför nästa säsong och vad har du för personliga målsättningar?

– Min personliga målsättning är att få speltid i SSL. Vad gäller JAS så är det att vinna matcher i gruppen och ta oss vidare till Festen samt prestera om vi kommer dit. Jag hoppas så klart också att vi tar oss till slutspel i SSL.


De Gyssers kanonstraff på landslagslägret

Den här artikeln handlar om: