Foto: Jimmy Palm
JAS Dam

16-åringen valde att flytta hemifrån för att satsa på innebandyn

ANNONS

Backtalangen Izabel Carpenter flyttade till Falun för att utvecklas som innebandyspelare och vilken debutsäsong hon fick vara med om.

Backtalangen Izabel Carpenter valde att lämna Nykvarn för att satsa på sin innebandy och flytta till Falun för att gå på innebandygymnasiet där uppe. Hennes första säsong i den rosa tröjan har inneburit full fart från början och sedan bara öka. Totalt har hon spelat 57 matcher under säsongen i bland annat Dam1an, JAS, Innebandyfesten både för U16 och DJ18  samt SDF-SM med Södermanland.  

– Det har varit ett bra första år i Falun. Till en början fokuserade jag på att hitta min plats i laget och lära känna spelare och ledare. Under säsongen tycker jag att Falun har lyft fram mina styrkor som spelare och har varit en bra miljö att utvecklats i. Vi avslutade säsongen med ett SM-silver, vilket var väldigt kul, säger Carpenter till Innebandymagazinet. 

Vilka styrkor är det som Falun lyft fram hos dig?

– Jag skulle beskriva mig själv som en duellstark spelare som är bra på att läsa av spelet. Jag tycker även om att använda min fart för att trampa förbi motståndare. 

I USM gick Falun inte vidare från gruppen men Carpenter skulle få revansch senare när Innebandyfesten för DJ18 skulle avgöras.  

– Jag skulle säga att jag är mest nöjd över min och lagets prestation under Innebandyfesten. Det var en mäktig upplevelse att få spela en SM-final och något jag kommer minnas länge. 

Efter att ha besegrat Örnsköldsvik med 4-2 i semifinalen ställdes Falun mot RIG Umeå i finalen och där blev riksinnebandygymnasiet för svåra och de vann med 7-4.  

Även om Falun föll i finalen så fick ändå Carpenter med sig ett silver hem och dessutom så utsågs hon till Grupp B:s allra bästa back i Innebandymagazinets JAS-Awards, där tränarna hjälpt till att plocka fram de bästa spelarna under säsongen. 

– Det känns såklart kul och något jag är väldigt tacksam över. Det är också roligt att man blir sedd för det man gör på plan.

Till kommande säsong har backtalangen blivit varm i den rosa tröjan och hon har ett stort mål som hon hoppas uppnå. 

– Nästa säsong vill jag fortsätta utvecklas och bidra till lagets framgångar. En personlig målsättning är att träna med damlaget och förhoppningsvis kunna ta en plats där en dag.

 


Hemligheten bakom Åkersbergas framgångsrecept

Den här artikeln handlar om: