Notification

Scorpions Cup förgyller höstlovet

Spendera helgen 4–6 november med att spela Innebandycup i Stockholm då Bele Barkarby arrangerar höstlovets innebandyhöjdpunkt för 21: a gången.

Scorpions Cup arrangeras av Bele Barkarby IF IBF, en stor Stockholmsförening med över 530 licenserade spelare. Föreningen har förutom en bra ungdomsverksamhet även framgångsrika seniorlag både på dam- och herrsidan, samt JAS-lag som i stort sett har prenumererat på slutspelsplatser under en lång tid och som genom åren tagit flera medaljer på Innebandyfesten. Årets cup som äger rum den 4-6 november blir den 21: a upplagan och i år har den större nationell och internationell spridning än någonsin.

- Vi har ännu fler lag från hela Sverige i år. Vi har flera lag från Skåne, Småland, Göteborg, Värmland, Örebro och såklart många lag från Stockholm, Uppsala samt Västmanland också. Men cupen har gått från en regional angelägenhet till en nationell och även en internationell angelägenhet, säger ordförande Johnn Wahlgren till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Förra året fick vi vårt första internationella lag till cupen (från Åland) och de har aviserat att dem kommer tillbaka i år igen och det kan mycket väl dyka upp flera internationella inslag i år.

Cupen är känd för sitt högklassiga arrangemang och man har som mål och tror sig vara Sveriges funktionärstätaste innebandycup.

- Vi vill att det alltid ska finnas någon att vända sig till för lagen i varenda hall. Vi vill att cupen ska vara speciell och välkomnande och att lagen ska få en upplevelse de kommer ihåg. Såklart blir ju hela arrangemanget roligare när man har speaker, musik, matchenslirare och hela den biten också, så att det inte bara blir känslan av en vanlig match. Det ska kännas att det är något utöver den vanliga serielunken när man spelar Scorpions Cup.

Cupen är SIU-indelad, vilket gör det lättare för lag att anpassa sig till den nivå man spelar på och i år är det årskullarna 2005–2013 som får delta. För tillfället är det runt 100 lag anmälda och man har plats för cirka 170 lag.

Spelplatsen är i Järfälla kommun, i nordvästra Stockholm, där man har tillgång till 7 fullstora hallar som ligger på lagom avstånd från varandra och i år har man dessutom en glad överraskning när det kommer till faciliteterna.

- Vi har en helt fräsch och nybyggd arena med bra golv ordentlig läktare som ligger i mitt i Barkarbystaden. Hallen heter BAS Barkarby och det är en helt ny kulturanläggning som byggts upp i närheten av E18 och Barkarby Station.

Efter varje genomförd turnering så gör Bele Barkarby en cuputvärdering för att kunna förbättra turneringen och där svarade 124 av de 165 deltagande lagen förra året och turneringen fick ett väldigt bra betyg av deltagarna.

- Vi fick 4,7 av 5 i snittbetyg vilket är väldigt roligt och speciellt som det var så många som besvarade enkäten. Jag tror att det höga betyget beror på just de sakerna vi pratade om i början att vi har väldigt många funktionärer som ser till att man blir väldigt bra omhändertagen och att vi försöker att göra cupen till en speciell upplevelse. Det är nog därför så många lag kommer tillbaka år efter år. Vi har redan nu ca 100 lag anmälda och då spelas inte cupen förrän på höstlovet.

Det är inte bara högt snittbetyg som utmärker cupen utan under årens gång har Scorpions Cup blivit en väldigt välrenommerad turnering bland deltagarna.

- Ja det är ju många lag som återkommer och bland de äldre årskullarna brukar spelare och ledare säga att det är väldigt hög klass på lagen och att det är en tuff cup att vinna. Så det är många som håller en seger i cupen väldigt högt.

Fakta om Scorpions Cup

Arrangeras: 4–6 november 2022 av Bele Barkarby IF

Spelplats: Stockholm (Järfälla kommun)

Kämpande klasser: Flickor & pojkar födda 2010–2013

Tävlande klasser: Flickor & pojkar födda 2005–2010

Antal matcher: Minst 4 matcher garanteras, A & B-Slutspel

Hemsida: https://www.scorpionscup.se/


Andreas Stefanssons innovativa frislagsmål