#ibsilly
Foto: Per Wiklund
Superligan

Talangen lämnar Storvreta – trots nyskrivet kontrakt

ANNONS

Skriver på för SSL-konkurrenten: ”Det var ett svårt beslut att ta”

Den 24 februari i år gick Storvreta IBK ut med nyheten att lagets talangfulla forward Liam Åström, född 2001, skrivit på ett nytt treårsavtal med klubben. Nu – fyra månader sedan – presenteras han som ny spelare i SSL-nykomlingen AIK. Detta kunde Innebandymagazinets bloggare Mr. Silly avslöja tidigt under torsdagen.

Åström fick ett minigenombrott under slutspelet 2020/21, då han gjorde 14 poäng på 12 matcher. Samma fina poängform tog han med sig in i årets säsong, där blev det 25 poäng (12+13) på 26 matcher i grundserien. Men livet utanför planen har inte fungerat lika bra, skriver Storvreta på sin hemsida.

– Han har spenderat mycket tid med kompisar och bekanta i Stockholmsområdet. När det blev aktuellt med en övergång till AIK valde Storvreta IBK att ge honom möjligheten att spela närmare hem och följa sin dröm, skriver klubben.

20-åringen är AIK:are sedan barnsben och får nu chansen att spela för sin favoritklubb. Kontraktet är skrivet på tre år.

− Det var ett svårt beslut att ta, jag är mycket tacksam för de två åren jag varit här i Storvreta IBK. Men att få spela i den svartgula tröjan är någonting jag dröm om sedan jag var liten. Nu är AIK tillbaka i SSL och jag gillar lagets sätt att spela innebandy på, säger Liam Åström till Storvretas hemsida och fortsätter:

– Jag ser det som att komma ”hem” till Solna och Stockholm med allt vad det innebär med familj och vänner närmare mig. Jag har höga målsättningar i AIK och tror att min roll i laget kommer passa mig perfekt.

"Vi ser denna värvning som en hundra procent perfect match

AIK har haft Åström på sin önskelista ett tag. Efter att SSL-avancemanget stod klart så berättade AIK:s Göran Hagberg att Åström av en av önskevärvningarna. Enligt uppgifter till Innebandymagazinet rör detta sig om en väldigt dyr affär för AIK, då man tvingats köpa loss Åström från sitt kontrakt. 

– Som vanligt så är det Andreas Stefansson som vi jättegärna skulle vilja ha, men han sitter ju på kontrakt med Storvreta (ett år kvar, reds. anm). Jag tror han vill fullgöra det kontraktet. Det är ju en AIK-profil och de har två AIK:are till som vi kanske skulle vilja ta hem i framtiden: Simon Götz och Liam Åström. Även Magnus Jansson i Falun skulle vara superkul att få tillbaka, sa Hagberg då.

Magnus Jansson är, enligt uppgifter till Innebandymagazinet, däremot avskriven för AIK – han kommer inte skriva på för nykomlingen. 

- ”Limmet” är varmt välkommen i AIK och vi ser denna värvning som en hundra procent ”perfect match”, säger sportgruppens Stefan Wallberg till klubbens Instagram-sida om Åström.

Tränare Magnus “Binge" Jäderlund:

- Åström är en otroligt skicklig powerplay-spelare och vi får in en offensiv spelare som vågar och vill vara med i hetluften när matcherna ska avgöras, säger AIK-tränaren Magnus Jäderlund.
 

AIK #ibsilly 2022

Klara in

Sebastian Svensson, målvakt (Djurgården)

Lucas Helle, forward (Väsby)

Adam Piehl, center (Salem)

Edwin Perry, målvakt (egna leden)

Joakim Alvinder, forward (Uppsala Teknologer, lån)

Liam Åström, forward (Storvreta)

Klara ut

Emil Lindh, målvakt (klubb oklar)


Löftet: Kaptenen kommer aldrig spela i ett annat lag än AIK

Den här artikeln handlar om: