Foto: Per Wiklund
Superligan

Täby byter klubbmärke till kommande säsong

ANNONS

Stockholmsklubben presenterar en och moderniserad logotyp.

Täby FC är världens största innebandyförening med över 1200 ungdomsspelare. Klubbens represenationslag spelar i SSL Dam och i Herr1an.

Till nästa säsong kommer man uppträda i ny skrud, för nu kan man presentera det nya klubbmärket som gäller framöver.

Innebandymagazinet satte förra säsongen betyg på samtliga klubbmärken i SSL och andra serier. Täbys tidigare märke fick då bara en 3:a i betyg av 10, med följande motivering:

“Det här klubbmärket skriker inte innebandy, direkt. Loggan kan representera allt ifrån ett gym eller postorderföretag till en redovisningsfirma eller tech-företag. Vad symboliken föreställer är kanske självklart i andras ögon men inte i mina, och typsnittet känns malplacerat.”

Nu är det på sin plats att ge ett nytt betyg och omdöme. Victor Westlund, som gjorde den förra rankingen, ger nu det nya klubbmärket en nia i betyg.

– Wow! Det här var på tiden. Världens största förening förtjänar ett av innebandyvärldens finaste klubbmärken och det nya håller toppklass i SSL. Äntligen får de ett klubbmärke som håller för 2022 och många, många år framåt. Pluspoäng för att man till skillnad från ett visst ishockeylag (Frölunda HC, om det nu undgått något) konsulterat med medlemmarna från början. Det är en liten fotbollskänsla över det nya märket men det behöver inte alls vara något negativt, innebandybollen finns ju på plats på skölden och alla former av referenser och inslag av vår sport höjer betyget. Många nya logotyper har en förmåga att kännas FÖR moderna men denna balanserar det perfekt.

På sin hemsida skriver klubben följande i samband med lanseringen: 

Täby FC är en innebandyförening som lever efter devisen så många som möjligt, så länge som möjligt, i en så bra verksamhet som möjligt. Vi är världens största innebandyförening med över 1200 ungdomsspelare samt elitlag med SM-guld för damerna senast 2019. Vår ambition över tid är att kunna ha herrarna på samma nivå utan att göra avkall på något annat - tvärtom så ska hela verksamheten gå framåt och elitlagen födas av världens främsta utvecklingsverksamhet.

Vi är jämställda med en ambition att öka förutsättningarna för samtliga våra lag och ledare framöver.

Genom att aktivera tusentals medlemmar i Täby är vi ett samhällsbärande maskineri som utvecklar och utbildar barn & ungdomar i samarbete, respekt och vilja till ansträngning, utveckling och att nå gemensamma mål.

Vi vill utveckla vår verksamhet framöver med lag inom parainnebandy och kommer under säsongen 2022/23 starta upp träning för 60+.

Vi arbetar med öppet hus för nyanlända och skänker material till behövande i och utanför Sverige.

Våra medlemmar är 6-81 år och det är ett åldersspann vi vill bredda och fördjupa.

Täby FC vill mer och nu vill vi det under ny flagg. Framåt!


TV: Alexander Rudd till Gävle - ”Självklart årets värvning i SSL på herrsidan"

Magnus Fredriksson: "Det ultimata nyförvärvet - spelaren som på egen hand kan göra skillnad"

Den här artikeln handlar om: