#ibsilly
Foto: Svensk Innebandy
Allsvenskan västra/södra

Frida Ahlstrand skriver på för Partille

ANNONS

Den tidigare U19-landslagsforwarden är klar för sitt fjärde lag på lika många år.

Frida Ahlstrand slog som ung igenom med dunder och brak genom att göra två mål i SM-finalen 2016 för sitt Pixbo som också vann guldet. Samma år representerade hon även Sverige i U19-VM med ytterligare ett guld som facit (hon vann även U19-guld 2014)

Utvecklingen stagnerade därefter en aning, åtminstone sett till den offensiva produktionen. Säsongen 2018/19 skrev på hon för Göteborg, som senare åkte ur SSL. Året därefter spenderade hon i Allsvenskan men 2020/21 var hon tillbaka i SSL, detta i Moras tröja.

Sejouren där blev bara ettårig och hon gjorde förra sommaren en överraskande flytt till Dam1an-laget Zenith. Nu flyttar hon på sig ännu en gång – den här gången väntar spel i allsvenska FBC Partille, där hon återförenas med Pixbos förra guldtränare Jonas Eliasson. En övergång som Innebandymagazinet kunde avslöja redan förra veckan.

– Känns kanon att Frida vill vara med på satsningen som Pibs gör. Frida är en poängspelare som även har fina egenskaper i det defensiva arbetet. Jag har haft Frida innan i Pixbo och firat fina framgångar tillsammans. Övertygad om att vi får göra det igen, säger Eliasson till Partilles hemsida.

Frida Ahlstrand: 

– Fick en bra magkänsla av Partille där föreningen känns seriös med att etablera sig i allsvenskan och var dessutom sugen på att gå upp en division från föregående säsong. Har saknat spelet i allsvenskan.


De Gyssers kanonstraff på landslagslägret

Den här artikeln handlar om: