#ibsilly
Foto: Jönköpings IK
Allsvenskan västra/södra

Värvar in ung poängmaskin: "Har trots sin ålder en väldig rutin"

ANNONS

Gjorde 90 poäng förra säsongen - klar för allsvenska storklubben.

Jönköping har gjort klart med sitt sjätte nyförvärv efter degraderingen till Allsvenskan. Från Dam1an-laget Lerum plockar man in poängmaskinen Emma Brydolf, född 2003. Brydolf gjorde hela 90 poäng under säsongen i alla turneringar där 37 kom i JAS-sammanhang och 53 i Dam1an. 

– Emma har visat både i JAS och division 1 att hon är en poängspelare av rang och är redo för att spela på högre nivåer. Har trots sin ålder en väldig rutin och kyla i sista tredjedelen och kommer kunna bidra mycket med framför allt sina offensiva kvalitéer. Sedan har hon också den mentaliteten som vi tror krävs för att kunna gå hela vägen och har en spännande karriär framför sig, säger Andreas Thern, tränare i Jönköping, i ett pressmeddelande. 

Emma Brydolf röstades fram till den sjätte bästa spelaren i Dam1an Västsvenska förra säsongen och årets center i JAS grupp F under 2020/21. Så här säger hon själv om sin övergång: 

– Jag har fått ett väldigt bra intryck av Jönköpings IK som klubb men också av tjejerna i gruppen och tränarna Daniel och Andreas. Jag tror att det kommer bli en rolig och utvecklande säsong personligen men även en rolig säsong för laget. Förväntningarna är att vi kommer spela en fartfylld innebandy och att jag själv bidrar till att i första hand nå ett kval till SSL.

Jönköping #ibsilly 2022

Klara In: 

Elin Knutsson, back (Hovslätt)

Elsa Hag, forward (Hovslätt)

Lovisa Andersson, back (Västra Mälardalen)

Hanna Moschos, back (Fagerhult Habo)

Jana Filipsone, målvakt (Lettland)

Emma Brydolf, forward (Lerum)

 

Klara ut: Alma Kilpeläinen, back (Pixbo)

Greta Koponen, forward (Täby)

Alma Karlsson, back (Rönnby)

Emma Thorsson, forward (Warberg)

Sofia Blixt, målvakt (Fristad GoIF)


 


De Gyssers kanonstraff på landslagslägret

Den här artikeln handlar om: