#ibsilly
Annie Moreau.
Foto: Aaron Bell/ActiveImages.ca och Tero Väisänen/vaisanen.nu
Superligan

Nacka gör dubbla värvningar – presenterar oväntad comeback

ANNONS

SSL-laget förstärker truppen med en tidigare talang och en ny.

Annie Moreau, född 1997, var i unga år ett stort framtidsnamn i svensk innebandy. Hon gick på RIG Ihop med spelare som Ellen Bäckstedt, Moa Svanström, Sandra Svärd samt systrarna Lina och Lisa Svarfvar för att nämna några, och representerade även Sverige i U19-VM 2016.

Efter studenten skrev Moreau på för Rönnby, men där blev det inte några matcher. Istället så flyttade hon tidigt tillbaka till sin tidigare klubb Östra SK Jönköping i Dam1an.

En säsong senare var hon tillbaka i SSL, den här gången i KAIS Mora. Men inte heller här blev det så mycket innebandy och hon valde åter att skriva på för Östra SK säsongen därpå. Sedan dess (2018/19) har hon inte spelat någon innebandy alls.

Nu står det klart att hon kommer göra sitt tredje försök i SSL. Under midsommarhelgen presenterades hon som ny spelare i Nacka till kommande säsong. 

– Det känns så kul att äntligen få spela igen efter några år utan innebandyn och det känns helt rätt för mig att göra det i Nacka IBK. Jag har redan fått ett fint välkomnade och bra bild av ledare, lagkamrater och upplägg. Äntligen kommer jag få uppleva den härliga lagkänslan igen och jag kunde inte vara mer taggad!! Ser så mycket fram emot nästa säsong i Nacka IBK, säger hon till klubbens hemsida.

Kim Leindahl, sportchef i Nacka, om nyförvärvet:

– Annie kommer med spelskicklighet, rutin och ålder in en trupp många unga, nya förmågor. En stabilitet som är viktig i alla lag. Förutom det så ska det bli otroligt spännande att se henne på planen efter en tids uppehåll.

Moreau var inte den enda spelaren som Nacka presenterade i helgen. Från Älvsjö plockar man in talangen Nathalie Gustafsson, född 2005, på dubbellicens. 

– Nathalie är otroligt spännande spelare som vi tror kommer överraska kommande säsong. Stark, teknisk och orädd med framtiden framför sig med sina unga ålder. Perfekt kombination, säger Leindahl.

Den här artikeln handlar om: