#ibsilly
Joakim Alvinder från sin första sejour i AIK, 2016/17.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Joakim Alvinder gör comeback i AIK

ANNONS

Spelade för AIK senast klubben var i SSL – nu är Joakim Alvinder tillbaka i "Gnaget".

Innan midsommar hade AIK presenterat fyra värvningar inför det kommande SSL-äventyret: Sebastian Svensson, Lucas Helle, Adam Piehl och Edwin Perry. Det är fyra framtidsnamn som hämtats in, som ännu inte gjort något större avtryck på hög nivå.

Samma kan man inte säga om det femte nyförvärvet. Under midsommarhelgen gick AIK ut med nyheten att Joakim Alvinder återvänder till klubben på lån från Uppsala Teknologer.

34-åringen har en lång och framgångsrik karriär i SSL bakom sig. Allra mest känd är han från sin tid i Storvreta, en klubb han debuterade för 2008/09 och som han stannade kvar i till 2015/16. Efter det väntade en säsong i just AIK innan han sedan skrev på för Sirius.

Alvinder gjorde fyra år i Sirius, men varvade sedan ner inför förra säsongen, detta i Herr1an-laget Uppsala Teknologer. Forwarden hann även med att göra två matcher på dubbellicens med Hagunda 2021/22, och nu är han tillbaka i finrummet igen – den här gången på lån fram till VM-uppehållet. 

- ”Jocke” är en klassvärvning och på alla sätt perfekt för AIK, säger tränaren Magnus ”Binge” Jäderlund till AIK:s hemsida och fortsätter:

– Han har klarat flera olika roller genom åren och utvecklat sitt spel. På så sätt är han av Superligans främsta anfallare genom tiderna. Med 13 SSL-säsonger, nära 500 producerade poäng som en defensivt stark spelare är det svårt att säga något annat


Andreas Stefanssons innovativa frislagsmål

Den här artikeln handlar om: