ssl dam
Foto: Per Wiklund
Superligan

Succényförvärvet om Faluns hellweek som bäddade för slutspel

ANNONS

Moa Jakobsson summer den bästa säsongen i hennes innebandykarriär.

IBF Falun stod för en otroligt bra silly season förra säsongen och den var så bra att ledningen i Falun gick ut och sa att man siktade på att vinna SM-guld 2023. Men när säsongen väl började så var det inte det självspelande piano som många förväntade sig utan det skulle dröja innan poängen började trilla in. En start som sedan kostade tränare Dalbjer jobbet. 

– Jag skulle summera den som en väldigt stark säsong av oss. Efter den första halvan vi hade som inte riktigt gick vår väg och var lite turbulent så tog vi oss ur det och gjorde en riktigt bra andra halva och tog oss till slutspel, där vi verkligen bjöd upp till en väldigt jämn och rolig matchserie mot Endre, säger Moa Jakobsson och fortsätter: 

– Det var riktigt surt direkt efter matchen men samtidigt när det gått lite tid så fick vi ändå se tillbaka på slutspelet som något väldigt positivt och ett steg i rätt riktning.

På grund av Faluns dåliga start på säsongen så var det topptippade laget illa ute med ett par månader kvar att spela och man låg utanför slutspel. Till råga på allt hade man tre tuffa matcher på en vecka framför sig och man var i poängbehov. På måndagen mötte man Pixbo, torsdag Lund för att sedan avsluta hellweeken på lördagen mot Endre. Just denna hellweek är Jakobssons bästa minner från säsongen för Falun visade upp en bländade innebandy när det behövdes som mest.   

– Ja den veckan plockade vi kanske hem de poängen som tog oss till slutspel. Vi spelade tre matcher under sex dagars tid och tog nio blytunga poäng den veckan. Det var en rolig vecka med mycket matcher och ett styrkebesked att visa att vi kunde slå det bästa laget, såsom Pixbo. Vi hade ett riktigt go i laget just då. Det var kul, men självklart är även slutspelet en höjdpunkt.

Inför kommande säsong har Falun bara tappat Patricia Forsell och värvat in landslagsaktuella målvakten Jenny Axelsson från Mora samt supertalangen Ebba Bognesand från Endre. 

– Mina förväntningar på nästa säsong är att vi ska bygga vidare på det sättet vi avslutade förra säsongen. Vi har en hel försäsong nu att komma ännu mer förberedda till nästa säsong, så det ska bli kul. 

Vad ser du mest fram emot kommande säsong?

– Att vi som lag ska visa vad vi går för, att förra säsongens slutspel inte bara var en engångshändelse. Jag tror stenhårt på det vi gör tillsammans.


TV: Alexander Rudd till Gävle - ”Självklart årets värvning i SSL på herrsidan"

Magnus Fredriksson: "Det ultimata nyförvärvet - spelaren som på egen hand kan göra skillnad"

Den här artikeln handlar om: