Foto: Magnus C Lydahl
Superligan

Backstjärnan hyllar Endres unikhet i IB-Sverige

ANNONS

Anna Moberg summerar Endres och sin egen säsong som avslutades med en bragdvändning.

Endre hade stor omsättning i truppen inför säsongen där man tappat mer kompetens än vad man lyckades få in. Men trots det så slutade gotlänningarna på en fjärde plats och Endres 17:e raka slutspel var ett faktum. (Endre har aldrig missat ett slutspel i SSL förutom pandemisäsongen som avbröts). Väl i slutspel fick man en tuff start med underläge med 0-2 i matcher mot Falun och ett stort underläge i den tredje matchen. Men man lyckades vända på det och ta matchens till sudden och straffar där man till slut vann och vände på kvartsfinalserien och dansade vidare till semi där Pixbo blev för svåra för andra året i rad. 

När backstjärnan Anna Moberg får frågan att summera Endres säsong så räcker det nästan med en enda mening:

– Att vi aldrig ger oss… I slutspelet fick vi verkligen kriga för våra segrar och det var nästan bara jämna matcher. I serien får vi väl godkänt då vi hade mycket toppar och dalar men placeringen är väl mer än godkänd eftersom de flesta hade rankat oss lägre inför säsongen, säger Moberg till Innebandymagazinet. 

29-åringen har spelat 8 säsonger i Endre och hon värvades som en poweranfallare från Hovshaga. Hon har legat runt 30 poängsstrecket produktionsmässigt varje säsong förutom de senaste säsongerna då poängskörden sjunkit drastiskt. Men det finns en logisk förklaring till det då hon de senaste säsongerna skolats om till back.

– För egen del så ger jag min prestation godkänt, tycker jag gör en stabil säsong med tanke på att det är första säsongen som jag spelat back rakt igenom vilket gav mig mer tid att komma in i min nya position.

Att lista ut vilket som är den nyblivna backens största ögonblick på säsongen är inte så svårt med tanke på bragdvändningen mot Falun i slutspelet.    

– Helt klart när vi tog oss vidare till semifinal inför ett fullsatt ICA Maxi Arena! Vår publik är fantastisk och man får en sådan boost av alla barn och ungdomar som ser upp till oss.

Under årets silly season har Endre tappat ett par tunga namn i Sara Steen och Isabell Gerig samt Agnes Wiklund och Ebba Bognesand. Men sin vana trogen har man värvat in en spelare från RIG Umeå sedan har man även gjort en meriterad värvning av schweiziskan Chiara Gredig. På det stora hela har man försvagats en aning under silly season så här långt.  

– Svårt att säga just nu vad som kan förväntas av Endre nästa säsong, vi har fått behålla många spelare men samtidigt har några nyckelspelare lämnat. Lagmässigt står vi hyfsat likt som inför förra säsongen men alla spelare är ett år bättre och vi behöver inte börja om med ny tränare. Men jag förväntar mig att vi kan jobba vidare på det vi startade förra säsongen och känna oss än mer trygga i vår spelidé.

Vad ser du mest fram emot den kommande säsongen?

– Kanske börjar bli uttjatat men att få spela inför vår publik! Det är det bästa som finns och det finns inget lag hittills som har kunnat mäta sig med oss där.


TV: Alexander Rudd till Gävle - ”Självklart årets värvning i SSL på herrsidan"

Magnus Fredriksson: "Det ultimata nyförvärvet - spelaren som på egen hand kan göra skillnad"

Den här artikeln handlar om: