Superligan

Thorengruppen är unika i innebandy-Sverige

ANNONS

Hon har inte hunnit att fylla 20-år men hon har redan hunnit med att vinna två SM-guld.

För två säsonger sedan var Thorengruppen nykomlingar i Svenska Superligan och den säsongen blev man den andra nykomlingen någonsin som vunnit SM-guld direkt i sin debutsäsong i högstaligan. I år besegrade Thorengruppen Pixbo i SM-finalen igen och den här gången blev umeålaget unika då man kan skryta med att vara det enda laget i Innebandy-Sverige som vunnit SM-guld alla säsonger de spelat i högstaligan.  

– Jag tycker att vi gör en bra säsong, tycker att vi visar att vi är det bästa laget när det gäller, säger Thorengruppens stjärnskott Nellie Öhgren till Innebandymagazinet. 

19-åringen från Sandåkerns SK är smått unik själv också då hon redan hunnit att vinna två SM-guld som tonåring. Förra säsongen gick hon sista året på RIG Umeå men eftersom Damallsvenskan stängdes ner på grund av pandemin fick hon chansen att avsluta säsongen i SSL med Thorengruppen. Totalt blev det en match i grundserien och åtta i slutspelet vilket resulterade i ett SM-guld. Den gångna säsongen har hon varit mer delaktig i sitt andra guldet med 15 poäng under grundserien och tre poäng i slutspelet. Men trots regelbundet med speltid i ett av världens bästa lag någonsin så är inte Öhgren helt nöjd med sin säsong.  

– För min egen del överlag godkänt för att vara första hela säsongen i SSL, men vill bli mer tongivande och ta mer kliv till nästa säsong.

Säsongens bästa minnen är också den unga karriärens allra största höjdpunkt så här långt.  

– Bästa ögonblicket som jag kommer ihåg mest är när slutsignalen gick i SM-finalen och vi springer in på planen och firar efter en hetsig sista period.

Silly season lider mot sitt slut och Thorengruppen har bara tappat en spelare i målvakten Emelie Fällman som lägger hjälmen på hyllan och på pluskontot har man tagit in två gamla klasskamrater till Öghren, 03:orna Cajsa Alm och Juni Söderqvist. 

– Jag har höga förväntningar på mitt lag kommande säsong och att vi alla checkar in till 100 procent för då är vi det bästa laget.

Vad ser du mest fram emot med kommande säsong?

–  Det jag hoppas och ser framemot mest är ett coronafritt år med mycket matcher i vår nya och fina Thoren Arena. Ser även fram emot Champions Cup och sen hoppas jag på att få avsluta säsongen med ett tredje SM-guld.


Thorengruppens guldfirande

Se hur det såg ut när Thorengruppen firade att man var unika i IB-Sverige

Den här artikeln handlar om: