#ibsilly
Foto: Per Wiklund
Herrettan

Presenterar meriterad värvning och ny tränare

ANNONS

Herr1an-laget fortsätter göra meriterade värvningar: "Ett lag med många duktiga spelare"

FBC Partille svarade för en storsatsning förra sommaren där förre landslagsstjärnan Rikard Eriksson var kronan på verket bland nyförvärven. Även Erikssons förra lagkamrat Daniel Karlander, som även han har meriter från spel i SSL, gjorde comeback i klubben. 

Man slutade tvåa i tabellen, tre poäng bakom Lund. De båda lagen möttes sedan i kvalfinalen och då drog Lund det längsta strået, vilket innebär att Partille får ta ny sats i ettan i hösten.

Man kommer komma till spel med en ny tränare. Peter Hugosson och Peter Stenberg som ledde laget förra säsongen har klivit av sina uppdrag, och man ersätts av Ricard Carlsson. Han kommer närmast från allsvenska Lerum, men där fick han lämna sitt uppdrag mitt under säsongen. Säsongen dessförinnan verkade han i Lindås.

På spelarfronten har man lyckats säkra upp några viktiga kontraktsförlängningar, bland annat så fortsätter Rikard Eriksson även över kommande säsong. Nu kan kan också presentera en ny profilvärvning: Albin Thurén

Han kommer närmast från två säsonger i Herr2an med IBK Göteborg, där blev det totalt 67 poäng på blott 26 matcher. Thurén har även varit framgångsrik på Herr1an-nivå, dessutom har han 54 SSL-matcher med Pixbo på sitt CV.

– En stor anledning var att klubben visade ett starkt intresse och att det är ett lag med många duktiga spelare. Det lockade såklart också att för första gången få spela tillsammans med min gamla fiende, men även goda vän, Hugo Arvidsson, säger Thurén till Partilles hemsida om varför han valde att ansluta till ”Wizards”.

25-åringen kan spela både center och forward och han beskriver sig själv som en spelare med sina främsta styrkor i offensiven, men han berättar också att han är ganska duktigt defensivt med. 


”80-85% i Finland spelar med ovala klubbor - tvärtom i Sverige”

Den här artikeln handlar om: