#ibsilly-extra
Oona och Veera Kauppi.
Foto: Tomas Brandt Wangel
Superligan

Här spelar systrarna Kauppi nästa säsong

ANNONS

Oona och Veera Kauppi har tagit sitt beslut: ”Fantastiska ambassadörer för oss som förening och för innebandyn i allmänhet”

Thorengruppen har ett gäng stora spelare som sitter på utgående kontrakt. Två av dessa, Veera och Oona Kauppi, har nu valt att förlänga med de svenska mästarna. Båda spelarna har skrivit på ett avtal som sträcker sig över två säsonger.

– Föreningen är världens bästa just nu och vi trivs jättebra i laget. Vi utvecklas varje dag i Thorengruppen och här får vi också förutsättningar att kunna ha innebandyn som nummer ett i livet, säger systrarna Kauppi till Thorengruppens hemsida.

Veera Kauppi blev 2021 utsedd till världens bästa spelare för tredje gången i karriären. Oona Kauppi slutade på en sjundeplats på samma lista. De har tagit två SM-guld med Thorengruppen och siktar nu på fler.

– Det vore dumt att inte hålla dörren öppen lite grand för andra anbud men det är ingen hemlighet att vi båda trivs jättebra i Umeå. Det viktigaste för oss är att vara i en miljö där vi kan fortsätta att utvecklas och det är här vi tycker att vi kan träna som bäst. Allt funkar jättebra här i Thorengruppen, både på och utanför planen, säger Veera Kauppi till hemsidan.

Jocke Sjöström, sportchef i Thorengruppen:

– Det känns väldigt bra att systrarna Kauppi förlängt sina kontrakt med oss. De är briljanta innebandyspelare med en enorm drivkraft och inställning och med spetskvaliteter i världsklass, men de är också fantastiska ambassadörer för oss som förening och för innebandyn i allmänhet. Att de väljer vår miljö för sin fortsatta satsning och utveckling känns också som ett bra kvitto på att vi bedriver en verksamhet av högsta klass.


Andreas Stefanssons innovativa frislagsmål

Den här artikeln handlar om: