#ibsilly
Foto: Per Wiklund, IFF
Allsvenskan västra/södra

Jana Filipsone skriver på för Jönköping

ANNONS

Ersätter flyktade målvakten: ”Hon har lång erfarenhet internationellt”

Jönköpings IK åkte i våras ur SSL och tappade på köpet sedan sin förstamålvakt Sofia Blixt  – hon valde att återvända till sin moderklubb Fristad i Dam1an.

Nu har Smålandslaget hittat sin ersättare, och hon finns i Baltikum. Det är den lettiska landslagsmålvakten Jana Filipsone som skrivit på ett kontrakt med Jönköping – hon kommer närmast från spel i hemlandet med klubben Kekavas Bulldogs.

– Jana är en riktigt duktig målvakt som är bra både på att läsa spelet och att agera fort när hon tagit bollen. Hon har lång erfarenhet internationellt och har ett driv att vilja bli bättre och bättre som kommer gynna oss i Jönköping. Hon är mycket målmedveten och kommer passa perfekt ihop med Tova Alderhammar som vi har sedan tidigare. Målvaktsuppsättningen är jag väldigt nöjd med, säger Daniel Stenmarker, tränare för Jönköping, till klubbens hemsida,. 

Filipsone fyllde 24 tidigare i år, och i slutet av 2021 representerade hon Lettland i senior-VM som avgjordes i Sverige. 

– Mina förväntningar är att säsongen kommer vara full av känslor och annorlunda innebandy än den jag är van vid. Jag gillar att Jönköping är ett lag med ett konkret mål inför säsongen. Jag tror den gemensamma synen är något som både kommer att motivera och även ge bästa möjliga resultat, säger Filipsone.


Det roligaste innebandyklippet någonsin

Kolla in straffen som gick helt fel från början till slut

Den här artikeln handlar om: