Foto: Anders Lövgren
SSL

Nyförvärvet hoppas hans radarpartner också skriver på för Gävle

ANNONS

Simon Cederström om valet att gå tillbaka till Gävle och längtan efter sin gamla radarpartner.

Tidigare i veckan presenterade SSL-nykomlingarna sin andra värvning i hemvändaren Simon Cederström. 27-åringen var en av Gävles allra bästa spelare när de gick upp till SSL för åtta säsonger sedan. Men det blev inget spel för Cederström i SSL med Gävle utan istället gick han till Falun där han stod för 85 poäng på tre säsonger och fick vara med och vinna ett SM-guld. 

När sedan Cederström lämnade Falun och flyttade hem till Gävle igen valde han att spela med IK Sätra istället för Gävle GIK de fyra senaste säsongerna där han totalt öste in 179 poäng. Så vad var det egentligen som fick poängmaskinen att återvända till GGIK igen? 

– Funderade väl ett tag och kom fram till att de skulle vara roligt att ge de en säsong i SSL hemma i Gävle inför familj och vänner, säger Cederström till Innebandymagazinet.

Det var fem säsonger sedan du spelade i SSL med Falun, hur är din SSL-form i dagsläget skulle du säga? 

– Klart den inte är på samma nivå som när jag spelade i Falun, helt skilda världar på innebandyn i division 1 och SSL så det är klart man har tappat i spelet och fysiken. Men ser framemot de och är förväntansfull och hoppas att de inte ska bli för stor omställning att man tappat för mycket efter dem här åren, haha.

Målsättningen för en normal nykomling brukar vara att hålla sig kvar men med värvningen av dig och superstjärnan Alexander Rudd känns det inte som att Gävle är en vanlig nykomling. Vad kan vi räkna med från Gävle kommande säsong?  

– Chanserna ser jag är goda till att vi ska lyckas hålla oss kvar och det gäller att vinna rätt matcher om vi ska klara av det men det tror jag till 100% att vi klarar av om vi får ihop laget bra.

Igår presenterade Gävle sin tredje värvning och de hade spekulerats i förväg att det skulle vara Cederströms gamla radarpartner Alexander Larsson. Duon öste in poäng tillsammans när Gävle gick upp till SSL förra gången och de båda slutade på delad förstaplats i seriens poängliga. Men istället presenterade klubben en ny assisterande tränare i Andreas Kilsson, som för övrigt var tränare när Cederström och Larsson dominerade tillsammans senast. Men Cederström hoppas på att Larsson ska bli den fjärde värvningen för han har redan flyttat hem till Gävle igen efter att ha spelat nere i Schweiz de tre senaste säsongerna. 

– Det skulle vara jättebra om han kunde skriva på då vi är bra vänner på sidan av och hade väldigt roligt på planen när vi spelade ihop för några år sen.

Då är ju tiotusen kronorsfrågan vem du helst skulle vilja bilda kedja med kommande säsong om Larsson väljer att skriva på. Skulle du vilja återförenas med Larsson eller skulle du välja bort honom för superstjärnorna Alexander Rudd och Billy Nilsson?   

– Haha, det spelar ingen roll vem jag kommer att spela med, vet sedan tidigare att jag och Larsson har bra kemi när vi spelar tillsammans. Det är upp till tränaren vem jag får spela med så tror de inte kommer vara några problem vilka de blir. Alla tre kommer vara roliga lekkamrater att spela med!


TV: Alexander Rudd till Gävle - ”Självklart årets värvning i SSL på herrsidan"

Magnus Fredriksson: "Det ultimata nyförvärvet - spelaren som på egen hand kan göra skillnad"

 

Den här artikeln handlar om: