#ibsilly
Patrik Gustavsson och Daniel Johansson.
Foto: Tomas Brandt Wangel och Per Wiklund
Superligan

Därför lämnar duon Växjö

ANNONS

Får inte plats i den stjärnspäckade uppställningen: ”Då är det bättre att vara schysst”

Växjö IBK har gått från att vara ett uppstickargäng med många unga och spännande spelare, till att bli en seriös guldutmanare med flera landslagsmän i sin trupp.

Mitt under säsongen som gick så återvände Jesper Sankell till klubben, och till nästa säsong så gör även André Andersson comeback i den blåa tröjan. Dessutom hämnar man in talangfulla backen Emil Thorwid från Sirius. 

Detta har gjort att speltiden minskat för några spelare, och den lär inte bli större i och med de senaste värnvingarna. Därför har nu två spelare valt att lämna Växjö i samförstånd med klubben.

Backen Daniel Johansson anslöt för två säsonger sedan från dåvarande Herr1an-laget IFK Gnesta, men han kommer inte spela med Växjö 2022/23.

Sportchef Erik Eskils om varför Johansson lämnar: 

– ”Danne” har varit en back på sex. Han har ju spelat rätt mycket. Men ”Danne” själv har inte riktigt varit nöjd med sin speltid. Det beror lite på hur vi bygger laget men det finns ju en möjlighet att spela André Andersson som back också, då är det kanske ”Danne” som får stryka på foten där. Sannolikheten att det blir en bättre situation för honom kommande säsong är inte så stor. Han sitter på kontrakt men då är det bättre att vara schysst, och så försöker vi hitta en ny klubb, säger Eskils till Innebandymagazinet.

Samma gäller även för forwarden Patrik Gustavsson, som gjort tre säsonger med Växjö. Han snittade närmare en poäng per match förrförra säsongen men fick svårt att få regelbunden speltid under slutspelen av årets säsong. 

– Där känns det lite mer rimligt för han har fått väldigt lite speltid i förhållande till vad han kan åstadkomma och det är lite synd, både för han själv och innebandyn i stort på något vis. Men så är det ibland, säger Erik Eskils till Innebandymagazinet och fortsätter:

– Han har gjort det jättebra när han kommit in men har inte riktigt bitit sig fast. Med tanke på hur det ser ut kommande år så ser situationen inte annorlunda ut. Då har vi gemensamt kommit fram till att han hittar en ny klubb. Vi är såklart inte oense och det är inte så att vi inte tycker om varandra, och då kan det förändras om en eller två säsonger. Då är Patrik så klart välkommen tillbaka. Men det vore osnyggt att hålla de två killarna kvar på bänken om de själva absolut inte vill det.

Nu är Växjö klara med sitt lagbygge inför nästa säsong.

– Vi har känt oss relativt färdiga ganska länge, faktiskt. Det är inget överhängande. När André Andersson och Emil Thorvid kom in så har vi varit lite tjocka. Det handlar snarare som att hitta nya utmaningar för de killar som vi gemensamt kommit fram till inte ska vara kvar. Det är snarare där jobbet har varit. 


TV: "Man ska inte vara ute på krogen och härja i Mullsjö-kläder"

Sebastian Palmqvist: Så fungerar ett SSL-kontrakt

Den här artikeln handlar om: