Distriktens regenter
Foto: Patrik Palm
Herrtrean

Han är kungen över Herr3an 21/22

ANNONS

En 20-åring från Skåne dominerade i Sveriges största serie och fullkomligt öste in poäng som ingen annan.

Cirka 5200 spelare har lirat en match i Herr3an den gångna säsongen. Herr3an är den näst högsta serien på distriktsnivå och totalt finns det 18 olika serier runt om i landet. En spelare har stuckit ut från mängden och med ett poängsnitt på 5,61 poäng per match är IBK Genarps Wiggo Hansson som kan titulera sig kungen över Herr3an säsongen 21/22.

– Det känns otroligt roligt att jag är det. Jag visste faktiskt inte om de själv vilket gjorde att de blev väldigt roligt att få läsa de. Det känns sjukt roligt att jag lyckats med detta eftersom jag har lagt ner hårt jobb men framförallt glädjen till innebandyn har gjort att detta blivit möjligt, säger Hansson till Innebandymagazinet.

Totalt gjorde 20-åringen 101 poäng fördelat på 72 mål och 29 assist. 72 fullträffar var också den högsta målskörden av en spelare och det högsta målsnittet. Så förutom att vara poängkungen över Herr3an är skånepågen även skyttekungen över Sveriges största serie. 

– Jag har alltid haft lätt för att göra poäng och speciellt mål är min grej. Jag har en instinkt att alltid stå på rätt ställe på både returer och att stå på ställen där ja vet jag är fri. Däremot hade jag aldrig klarat detta utan mina fantastiska medspelare som också tror på mig och som vill slå alla passar till mig och som ser mig i alla lägen.

Läs också: Kungarna över Herr3an 2021/22 - Topp 500 i poängligan

 

Med seriens bästa anfallare i laget så vann Genarp Skåne3an, med två poäng före Munka-Ljungby, och avancerade upp till Herr2an. Man hade dessutom en fantastik målskillnad på 211 plusmål jämfört med “Munka” som “bara” hade +95. 

– Det har varit en otroligt rolig säsong där vi började jättebra men tyvärr förlorade vi matchen mot Munka som fick oss att tända till ännu mer efter förlusten mot dem! Sen den förlusten så blev vi ett bättre lag där vi fullständigt körde över alla motståndarna men problemet med att vi körde över alla var att vi släppte in väldigt många onödiga mål för vi blev för avslappnade. 

Med fem omgångar kvar så var det helt öppet om det skulle bli Genarp eller Munka-Ljungby som tog direktplatsen upp till Herr2an och allt skulle avgöras i det andra mötet mellan lagen. Där hade Munka övertaget och ledde med 7-6 när det var fyra minuter kvar. Men då klev förstås Kungen över Herr3an fram och sköt in både kvitteringen och vinstmålet.   

– När vi mötte Munka igen i den avgörande match om serien så lyckades vi ta vinsten med minsta marginal vilket fick oss att köra över de två resterande lagen och fick oss att lyckas med en så att säga en perfekt säsong. Man fick hålla fokus igenom hela säsongen och att det avgjordes så pass sent in på säsongen, det är fantastiskt känner jag. Tror kommande säsong kommer fortsätta på samma sätt för vi har så bra lagsammanhållning och bra spelare.

Wiggo Hansons lagkamrat Ebbe Nordbäck blev för lite sedan värvad till SSL-laget Helsingborg och Kungen över Herr3an har givetvis också fått förfrågningar från lag högre upp i seriesystemet. Men han har bestämt sig för att spela minst en säsong till med Genarp.

– Det är cirka 5-6 st lag som hört av sig både under och mot slutet av säsongen men nu efter säsongen så har de varit tyst. Men jag har ett år kvar på kontraktet hos Genarp så jag har inga tankar på att lämna dem samt jag ser fram emot hur de kommer gå för oss i en division högre.


TV: Alexander Rudd till Gävle - ”Självklart årets värvning i SSL på herrsidan"

Magnus Fredriksson: "Det ultimata nyförvärvet - spelaren som på egen hand kan göra skillnad"

  

 

 

     

Den här artikeln handlar om: