#ibsilly
Simon Zetterling, här i Kalmarsund och Karlstads tröja.
Foto: Anton Måård och Anders Andersson
Herrfyran

Simon Zetterling återvänder till Herr4an

ANNONS

Forwarden som öste in poäng i Karlstad är nu klar för en återkomst i moderklubben.

Vill man ha poäng, värva Simon Zetterling! Den devisen stämmer klockrent om vi tittar på forwardens prestationer under 2021/22. 

Den förre Craftstaden, Växjö- och Kalmarsundsspelaren skrev förra säsongen på för moderklubben IF Ariel i division 4. Där gjorde han 53 poäng på 9 matcher innan ett äventyr i allsvenska Karlstad IBF väntade.

Att snitta 5,88 poäng även i landets näst högsta serie är en tuff uppgift men det blev hela 38 pinnar på 16 matcher i Karlstads blåa tröja – ett snitt på två per match. Noterbart är också att 20 av poängen kom på de 7 kvalmatcher som Karlstad hann spela.

Diskussioner fördes om en förlängning i Karlstad, men nu kommer beskedet att Zetterling återvänder till spel i Herr4an igen – den här gången som spelande tränare.

– Jag hade det superbra där (i Karlstad, reds anm.), det var jäkligt kul och lite sug efter att fortsätta fanns direkt efteråt. Men när jag väl funderat insåg jag att det inte var ett alternativ, säger Zetterling till Barometern.

Ariel körde över allt motstånd i sin serie förra säsongen då man vann samtliga 16 matcher i grundserien, men föll sedan i kvalet mot Husqvarna IK. 


SSL-stjärnans sambo fystränare i Mullsjö: "Lite speciellt"

Sebastian Palmqvist berättar om SSL-laget Mullsjös försäsongsträning.

Den här artikeln handlar om: