EXTRA EXTRA
Foto: Anders Andersson/Gävle GIK
Superligan

#ibsilly-bomben: Alexander Rudd är tillbaka i SSL - klar för Gävle

ANNONS

Stjärnan presenterad: ”I sina bästa stunder är han världens bästa spelare”

SSL-nykomlingen Gävle GIK offentliggjorde att man skulle släppa en stor värvning klockan 15.00 på lördagen och det spekulerades direkt om att det skulle vara landslagsmeriterade stjärnan Alexander Rudd, som närmast har spelat i schweiziska ligan.

Nu är det bekräftat, Gävle blir nästa klubbadress för Rudd som har en lokal anknytning till Gävle då han kommer från närliggande Sandviken. I april hade Upsala Nya Tidning en intervju med Rudd där han var tydlig med att han inte skulle spela för Gävle med citatet: ”Det är det sista laget jag ska spela för”. Men så blev det alltså i alla fall.

”Det här är en spelare som knappt behöver någon större presentation, SM- och VM-gulden (61 landslagsmatcher) har formligen regnat över honom och toppats med utnämningen: Världens näst bästa innebandyspelare!” skriver Gävle i sociala medier och enligt deras uppgifter ska även Kalmarsund, Pixbo Wallenstam och Falun ha varit med i dragkampen.

"Alex kommer att tillföra massor med rutin och erfarenhet och lyfta laget och klubben ytterligare någon dimension.

Gävle GIK som dessutom är en av Sveriges största innebandyföreningar (6:a) vill med den här satsningen visa att vi nu på allvar kommer att försöka utmana alla lag i kampen om poängen och ha som mål att etablera klubben i SSL.”

Klubben meddelar också att fler viktiga nyheter är klara och nästa presentation kommer på tisdag.


TV: "Man ska inte vara ute på krogen och härja i Mullsjö-kläder"

Sebastian Palmqvist: Så fungerar ett SSL-kontrakt

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Efter sex förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Gävle GIK Fiaskosäsong för Gävle GIK – som åker ur serien

Du kanske även vill läsa:
Så är läget i Gävle inför SSL-äventyret
Plus Så är läget i Gävle inför SSL-äventyret
Den här artikeln handlar om: