#ibsilly
Foto: Daniel Guido Wiberg
Allsvenskan norra

Djurgården värvar Max Johnson från Ledberg

ANNONS

Blir värvad av samma sportchef för andra gången på kort tid.

Max Johnson – det är namnet på Djurgårdens femte värvning. Han följer klubbens värvningstrend med att vara född på 00-talet (2001) och ha Djurgården som favoritlag sedan innan.

Närmast kommer han från Herr1an-laget Ledberg, men kommer ursprungligen från Trosa Edanö - samma moderklubb har Gustaf Sandberg som idag lämnade just Djurgården.

Johnsson har varit en flitig målgörare i Herr1an under flera säsonger och får nu chansen att visa upp sig i Allsvenskan.

– Jag har varit Djurgårdare sen jag föddes så att skriva på för DIF var för mig en självklarhet när jag vart erbjuden möjligheten. Som en äkta Djurgårdare så är det självklart en dröm som går i uppfyllelse att få spela för klubben i ens hjärta, säger Max Johnson till klubbens Twitter. 

Johnson har också spelat juniorinnebandy i Linköpings organisation och spenderade dessutom förrförra säsongen i Salem, vilket innebär att detta är andra gången han värvas av Djurgårdens nya sportchef Richard Delius (som kom från just Salem). 


TV: Vägen till USM-guld för Karlstad och Pixbo Wallenstam

Tränarna Nicolas Wilbourn och Adam Lindberg avslöjar framgångsreceptet bakom Karlstads och Pixbo Wallenstams USM-framgång: "Kört otroligt mycket fys"

Den här artikeln handlar om: