#ibsilly
Foto: Per Wiklund
Herrettan

Patrik Jansson skriver på för Uppsala Teknloger

ANNONS

Kliver ner två divisioner: ”Vill fortsätta spela på en seriös nivå”

Efter att ha slagit sig igenom Storvretas juniorled hela vägen upp till klubbens A-lag så lämnade Patrik Jansson Uppsala-laget 2010/11. Han flyttade inte särskilt långt då han blev kvar i staden med Hagunda IF som ny klubbadress.

Där stannade centern kvar i fyra säsonger, där två spenderades i Allsvenskan och två i Herr1an. Jansson skrev därefter på för Visby, en klubb han representerade under sex säsonger.

Därefter återvände han till Hagunda under 2020/21, och var då med och tog klubben till SSL. Det blev en säsong i finrummet för centern född 1990, som nu byter klubb på nytt – detta trots att Hagunda tidigare skrivit att han skulle sluta.

Hädanefter hittar vi honom i Herr1an-laget IBK Uppsala Teknologer, ett lag som förra säsongen bland annat värvade in Jakob Drews från just Hagunda. Då plockade man även in rutinerade Joakim Alvinder och nu förstärker man alltså truppen med ytterligare en veteran. 

– Jag valde Tekno för att jag vill fortsätta spela på en seriös nivå trots att jag inte har tiden att elitsatsa längre. Sedan ska det bli väldigt kul att återigen kampera ihop med några gamla vapendragare i tex Drews och Oredsson. Förväntningar på säsongen är att vi ska ha jävligt kul, vinna många matcher, utvecklas som lag och ännu en gång spela ett positivt kval framåt våren, säger Jansson till klubbens hemsida.

Uppsala Teknologer slutade etta i Herr1an Östra Svealand 2021/22 men fick ge sig i kvalet mot Tyresö Trollbäcken.


SSL-stjärnans sambo fystränare i Mullsjö: "Lite speciellt"

Sebastian Palmqvist berättar om SSL-laget Mullsjös försäsongsträning.

Den här artikeln handlar om: