#ibsilly
Foto: FBC Kalmarsund
Allsvenskan södra

Trotjänaren lämnar Fagerhult Habo – slutar

ANNONS

Marcus Larssons långa karriär är över – men öppnar redan för en comeback.

Marcus Larsson, född 1990, har representerat moderklubben en stor del under sin långa karriär. Han lämnade laget som ung, och hann med att representera grannklubbarna Barnarps IF, Östra SK Jönköping, Bankeryds Skid o MK, Jönköping City IBK och Hovslätts IK innan han återvände till säsongen 2017/18. 

Då spelade Fagerhult i Allsvenskan, en serie man tillhörde fram till 2020/21 som var den första någonsin i SSL. Sejouren där blev ettårig och under säsongen som gick slutade man tvåa i Allsvenskan, men fick ge sig i kvalsemin mot Karlstad. 

De kvalmatcherna ser nu ut att bli de sista som Larsson spelade i sin moderklubb. Fagerhult Habo skriver på sin Instagram att Larsson inte kommer spela vidare och för Innebandymagazinet berättar han att mycket pekar på att det blir så. 

– Jag stänger inga dörrar för en eventuell comeback nånstans om allt känns rätt och funkar för familjen. Men då ska allt klaffa, säger Larsson till Innebandymagazinet.

Anledningen till att Larsson – som även spelar fotboll i division 5 – väljer att avslutar karriären är att han vill lägga mer fokus på sina barn. 

– Jag har två barn och ett tredje på gång. De blir äldre och den största grabben spelar också fotboll och innebandy, och jag är tränare där. Det tar också tid.

Inte dåligt annars att få avsluta karriären i samma klubb som man inledde den i?

– Ja, precis! Det var riktigt kul att få vara med och ta upp moderklubben till SSL.

Är uppflyttningen ditt finaste minnet i karriären?

– Ja, det är det största. Sedan gick jag på Mullsjö-gymnasiet och där vann vi guld i Skol-VM och Skol-SM. Det kommer väl efter det. 

Vad betyder Fagerhult Habo för dig?

 – Det betyder mycket, att få spela så länge i moderklubben. Man känner alla i och runt laget och klubben. Det blir som en extra familj. 

På en av kommentarerna i inlägget där det stod att du skulle sluta, så skrev en användare att det borde resas en staty av dig utanför Habo Sporthall. Är det något som du själv kommer lobba för?

– Nej (skratt)! Det var en rolig kompis som skrev en kommentar bara.

Vad tror du om Fagerhults chanser kommande säsong?

– Truppen ser väl hyfsat intakt ut. Det är några som är lite osäkra vad jag har hört men jag vet inte hur det är med dem. Men de ska väl vara med och slåss om slutspelsplatserna.

Fagerhult Habo gick även ut i dagarna med nyheten att även Hampus Bromander kommer lämna laget. Han, Larsson och målvakten Cyril Haldemann (Grasshoppers) är de bekräftade förlusterna hittills. 


TV: Drömmålet i boxplay - inspirerat av Emil Ruud?

Emil Ruuds galna mål i SM-finalen blivit en snackis i innebandy-Sverige. Här gör Växjö-junioren Emil Nyh en liknande variant i Innebandyfestens HJ18-match mot Linköping.

Den här artikeln handlar om: