#ibsilly
Patricia Forsell.
Foto: FBC Kalmarsund
Superligan

Patricia Forsell har gjort klart med ny klubb – skriver på för Kalmarsund

ANNONS

Lämnade Falun – nu är hon klar för SSL-rivalen.

Backen Patricia Forsell, som fyller 26 år nästa månad, lämnade för en tid sedan Falun för första gången i karriären. Det blev totalt sju säsonger och 163 matcher hos dalalaget.

Nu har hon hittat ny klubb, och hon stannar kvar i SSL. Precis som Innebandymagazinets bloggare Mr. Silly kunde avslöja tidigare under dagen så har hon skrivit på för nykomlingen Kalmarsund

– Det känns otroligt skönt att ha landat i det här beslutet. FBC Kalmarsund är en förening som jag bara har hört gott om och som visade den sidan när jag var nere på besök. Så det känns otroligt kul, säger hon i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jag valde FBC för att de vill och verkligen visar att det satsar på sin damorganisation, det är inte bara ord utan de visar det även på pappret. De har bra förutsättningar både på och utanför planen som kommer få oss damer att ta större kliv i vår utveckling. Det lockade mig även att de är nykomlingar i SSL, jag ser det bara som något positivt och älskar utmaningar.

Forsell kommer från flera fina säsonger och blev under 2021 uttagen i det svenska A-landslaget för första gången.

– Jag är otroligt glad att Patricia valt att fortsätta sin karriär och utveckling hos oss. Patricia stämmer precis in på profilen vi sökte inför vår första säsong i SSL, säger Kalmarsunds tränare Viktor Sheffield och fortsätter:

– Vi kommer få se en back med riktigt bra speed, spelförståelse och driv. Att vi får in mer rutin från SSL och landslag är ett stort plus. Patricia besitter otroligt bra offensiva kvaliteter från sin backplats och med sin snabbhet och fysik blir hon givetvis en viktig kugge i vårt försvarsspel. Det kommer bli grymt att se henne i den cyanblå tröjan i år.

 

Den här artikeln handlar om: