#ibsilly
Foto: Helmuth Subiabre
Allsvenskan södra

Lillån-ikonen lämnar: "Förväntar att vi har en trogen supporter på läktaren"

ANNONS

Poängmaskinen tackar för sig efter 15 år i föreningen.

Forwarden Per Holmblad har representerat Lillån sedan 2007. Debuten i A-laget kom 2015/16, och samma säsong så avancerade Lillån till Allsvenskan. Holmblad har sedan dess varit en flitig poänggörare – totalt har det blivit 98 mål och 76 assist på 124 matcher i den gröna tröjan.

Mer matcher och poäng än så kommer det inte bli, åtminstone inte för den här gången. På sociala medier meddelar nu Lillån att Holmblad, som är föd 1997, kommer att lämna laget.

– Per är en av flera spelare i dagens representationslag som har visat att det går att gå den långa vägen från knattespelare i Lillån IBK, hela vägen till en nyckelspelare på högsta nivå, skriver man och fortsätter:

– Vi önskar Per lycka till med det han tar dig för framöver och förväntar oss att vi har en trogen supporter med grönt hjärta på läktaren många år framöver.  

Lillån har även tappat nyckelpjäser som Martin Rönnklint (Kalmarsund) och Simon Möller (Mullsjö). De nyförvärv man hittills presenterat är Rasmus Rudolfsson och Joakim Andersson från IBF Örebro, Hampus Morelius från Borlänge samt Malte Eriksson från Borlänge.

Den här artikeln handlar om: