Foto: JIK
#ibsilly

Jönköping värvar rutinerad back

ANNONS

Jönköpings tränare är lyrisk över den senaste värvningen som klubben presenterat.

Jönköping åkte ur SSL för ett par månader sedan och sedan dess har laget tappat fyra av sina spelare till andra SSL-klubbar. Men man har inte legat på latsidan när det kommer till att ersätta dem utan nyligen presenterade man även sitt fjärde nyförvärv. 

Det är backen Lovisa Andersson som lämnar Västra Mälardalen som mycket oväntat åkte ur Allsvenskan. Andersson är född 1997 och hon har spelat sex säsonger i Allsvenskan och även fått känna på SSL-spel med KAIS Mora.  

– Lovisa stod högt upp på önskelistan och personligen så är jag väldigt glad att JIK:s sportgrupp har löst det här. Jag har följt henne under några år nu och tycker utan tvekan det är en av allsvenskans absolut bästa backar. Hon har pondus, är enormt bra i det fysiska spelet och har dessutom ett riktigt bra spelsinne, säger JIK-tränaren Daniel Stenmarker i ett pressmeddelande. 

Lovisa Andersson om övergången:

– Jag ser mig själv som en fysisk spelare som gillar att kliva in i närkamper. Jag vill vara delaktig och ha mycket boll i uppspelsfasen. Mina förväntningar inför kommande säsong är att vi ska spela en rolig underhållande innebandy och såklart att vi ska nå ett SSL-kval. Mina mål är detsamma som klubbens, siktet är inställt på att vi ska tillbaka till högsta ligan. 

Jönköping IK Silly Season

Klara In: Elin Knutsson, back (Hovslätt)

Elsa Hag, forward (Hovslätt)

Lovisa Andersson, back (Västra Mälardalen)

Hanna Moschos, back (Fagerhult Habo)

 

Klara ut: Alma Kilpeläinen, back (Pixbo)

Greta Koponen, forward (Täby)

Alma Karlsson, back (Rönnby)

Emma Thorsson, forward (Warberg)


Sverige-Finland (U19) 5-4 str

Den här artikeln handlar om: