Foto: Lindås Rasta
#ibsilly

Två SSL-spelare klara för Allsvenskt lag

ANNONS

Lindås Rasta fortsätter att förstärka truppen med spelare från SSL.

Göteborgslaget Lindås Rasta har haft en stor omsättning i truppen under silly season så här långt. Totalt har man tappat nio spelare och värvat in sju nya. Numerärt har man blivit svagare men tittar man på namnen som lämnat och kommit in så har laget blivit mycket spetsigare då man värvat fyra spelare med SSL-meriter. 

De två senaste nytillskotten har hämtas från Warberg och det är forwarden Sofia Greftén och centern Pernilla Hermansson som valt att flytta hem till Göteborg igen. 24-åriga Greftén har spelat 133 SSL-matcher med Warberg och Pixbo och har nu skrivit ett tvåårskontrakt med Lindås.

– Jag ser verkligen fram emot att få spela i Lindås och jag hoppas kunna bidra med lite rutin, men framförallt ett hårt jobb och mycket pepp. Förhoppningsvis kan jag peta in några poäng också, säger Greftén till lagets hemsida

Huvudtränare Anders Nilsson om Greftén: 

– Ytterligare en värvning av hög klass som vi är jätteglada för. Sofia är en spelartyp vi saknar. Går rakt på mål, stark, grym avslutare med ett grymt skott och en härlig blick för spelet. En spelare som dessutom jobbar stenhårt och gärna går in i närkamperna. Sofia har helt rätt karaktär och kommer få en stor roll i Lindås framöver.

26-åriga Hermansson har spelat med Greftén både i Pixbo och Warberg och hon har samlat på sig en hel del rutin med sina 124 SSL-matcher samt att hon har spelat 73 matcher i Allsvenskan med IBK Göteborg. Men när hon återvänder till Allsvenskan så väljer hon alltså bort en återkomst i moderklubben IBK Göteborg för att istället hoppa på Lindås satsning mot SSL. 

– Jag förväntar mig att vi är ett lag som krigar för varandra samtidigt som vi har roligt ihop. Förhoppningsvis kan det göra att vi är i toppen av tabellen när serien summeras i vår, säger Hermansson till lagets hemsida.  

Huvudtränare Anders Nilsson om Hermansson:  

– Otroligt glad att Pernilla valt att spela med Lindås. Exakt den centern vi letat efter.  En tvåvägsspelare med stora kvaliteter både framåt och bakåt. Väldigt bra speluppfattning, bra avslut och väldigt placeringssäker. Med sin SSL-rutin, inställning och krav på sig själv och sin omgivning kommer ”Perra” att driva hela gruppen framåt.

 

Lindås Rasta IBK Silly Season

Klara In: Pernilla Hermansson, center (Warberg)

Alice Bengtsson, forward (Warberg)

Josefin Bergwall, forward (Skoghall)

Nelly Cerina, forward (Juniorlaget)

Sofia Greftén, forward (Warberg)

Rebecca Ljungqvist, målvakt (Skoghall)

Julia Franzén, back (Juniorlaget)

 

Klara ut: Ida Börjesson, center (slutar)

Johanna Andersson, målvakt (slutar)

Linn Backman, center (slutar)

Elin Lundblad, forward (oklart)

Emma Lundblad, forward (oklart)

Lina Johansson, back (oklart)

Stella Abrahamsson, center (oklart)

Linnea Johansson, back (slutar)

Sofia Larsson, back (oklart)


TV: Stjärnan vill se bäst av 7 matcher även på damsidan

Täbys landslagsback Lisa Carlsson om hur damernas SSL kan bli bättre.

Den här artikeln handlar om: