Foto: IBK Dalen
#ibsilly

IBK Dalens två första nyförvärv

ANNONS

Efter fyra tappade spelare har äntligen IBK Dalen presenterat ett par förstärkningar till truppen.

IBK Dalen misslyckades med målsättningen att kvala sig upp till SSL efter att man oväntat föll mot Åkersberga i första kvalrundan. Sedan dess har ett par nyckelspelare lämnat det allsvenska laget för att fortsätta sina karriärer i Svenska Superligan.

Men nu presenterar Umeålaget sina två första nyförvärv och det är två unga talanger som hämtas in från förra säsongens seriekonkurrenter i Allsvenskan Norra. Första värvningen hämtas från Umeå Västra, som slutade sist och åkte ur serien, och det är lagets poängdrottning Linnea Bäckström som väljer att byta Umeålag.

– Att gå till Dalen känns som ett bra steg att ta och där jag kan fortsätta utvecklas. Jag har fått en bra uppfattning om Dalens ambitioner som jag tror passar mig bra, säger Bäckström själv om övergången. 

Klubbchef Urban Karlsson om värvningen:

– Vi är väldigt glada över att ha lyckats värva Umeå Västras stjärnspelare. Vi tror att hon kommer att kunna tillföra mycket hos oss redan kommande säsong.

Andra värvningen hämtas från Örnsköldsvik IBK, som precis som Dalen kvalde till SSL för ett par månader sedan. Även denna värvning är en målskytt och det är Julia Olsson som är klar för Dalen.

– Jag har hört bra om Dalen och när jag var i kontakt med dem lät det som en seriös klubb och de har en bra miljö där jag kan utvecklas som innebandyspelare, säger Olsson om övergången.

Huvudtränare Caroline Stattin om värvningen:

– Julia är riktigt duktig i presspelet och jobbar hårt. Hon hittar bra lösningar i anfallsspelet. Jag är säker på att vårt aggressiva försvarsspel och offensiva anfallspel kommer passa Julia bra.

Källa: Pressmeddelande

IBK Dalen Silly Season

Klara In: Urban Karlsson, tränare

Julia Olsson, forward (Örnsköldsvik)

Linnea Bäckström, forward (Umeå Västra)

Klara ut: Camilla Lundin, forward (Rönnby)

Ida Sjölander, back (Täby)

Olivia Isaksson, back  (Sundsvall)

Amanda Niclasson, back (Slutar)

Claes Bredemo, tränare


TV: Stjärnan vill se bäst av 7 matcher även på damsidan

Täbys landslagsback Lisa Carlsson om hur damernas SSL kan bli bättre.

Den här artikeln handlar om: