#ibsilly
Krogh och Skyltbäck.
Foto: Roland Osbeck och Per Wiklund
Superligan

Stockholmslagen rustar – presenterar varsin värvning

ANNONS

De båda SSL-lagen Nacka och Åkersberga presenterar nyförvärv.

Nacka IBK, som slutade åtta i SSL förra säsongen, gör klart med målvakten Josefine Krogh som närmast kommer från allsvenska Telge. 21-åringen har spelat för Sörmlandslaget under hela karriären men väljer nu att flytta åt nordöster för spel i Nacka. Krogh blev också utsedd til den tredje bästa målvakten i Allsvenskan Östra säsongen som gick. 

– Det ska bli jättekul att äntligen ta nästa steg i innebandyn. Mentalt har jag varit på gång att ta steget flera gånger de senaste säsongerna och genom tidigare kontakter kändes det också givet med Nacka. Ska bli riktigt kul att komma igång och utvecklas vidare tillsammans med alla i och kring laget! Först försäsong, sen är det full fart i höst och jag är astaggad, säger hon till Nackas hemsida.

Krogh och hennes Telge slogs främsta med Åkersberga om platen till SSL under säsongen, men fick till slut ge sig i kvalet. Istället blev det just Åkersberga som avancerade, och nu kan SSL-nykomlingen presentera sin tredje värvning  inför säsongen. Tidigare har man gjort klart med Therese Gustafsson (Telge) samt Veronica Jansson (Mora), och nu tar man in Amanda Skyltbäck från Storvreta.

Skyltbäck gjorde 25 poäng på 24 SSL-matcher så sent som 2018/18, då i Dalens tröja. De tv åsenaste säsongerna har hon representerat Storvreta, och i år blev det 30 poäng på 18 matcher.

– Amanda är en spelare med erfarenhet. En forward med bra skott, väldigt bollskicklig och har ett bra sinne för spelet. Förutom att hon producerar många mål så producerar hon minst lika många assister och gör henne därför till ett dubbelt hot. Det är ingen tvekan om att hon nästa säsong i SSL kommer leverera minst lika bra. En spelare som brinner för innebandyn, kämpar i varje situation och gärna gör det där lilla extra, precis en spelare som Ackers behöver i sin trupp, skriver Åkersberga på sin hemsida.


SSL-stjärnans sambo fystränare i Mullsjö: "Lite speciellt"

Sebastian Palmqvist berättar om SSL-laget Mullsjös försäsongsträning.

Matchrapporter: Ny tung förlust för Åkersberga IBF – som tvingas lämna serien Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam

Den här artikeln handlar om: