#ibsilly
Patric Johansson.
Foto: Peter Lindblad
Superligan

Malmö har hittat sin nya huvudtränare

ANNONS

Ersätter mångåriga tränaren: "Var tveksam först"

För första gången på elva säsonger så kommer Malmö FBC komma till spel utan Mikael Jeppsson som huvudtränare. Klubbikonen har valt att kliva åt sidan, men han kommer finnas kvar i föreningen fortsatt som klubbchef.

Det har dröjt ett tag innan en ny ersättare har presenterats, men nu står det klart att Patric Johansson blir Malmös kommande huvudtränare. 

Johansson komme närmast från klubbens lag i Herrallsvenskan, ett lag han ledde till en åttondeplacering förra säsongen. 

– Patric som vi vet är en skicklig tränare och väldigt populär internt i föreningen var såklart en tidig huvudkandidat för uppdraget men då det handlar om en intern rekrytering tog väl processen lite längre tid, säger Mikael Jeppsson i ett pressmeddelande och fortsätter: 

– Nu är vi väldigt nöjda med att allt är på plats och jag är även personligt väldigt glad att det är just Patric som tar över som huvudtränare efter mig. Vi har ju samarbetat nära den senaste säsongen och jag är övertygad om att Patric tillsammans med spelarna kommer att lyfta en nivå. Nu fortsätter jobbet med att bygga en stark stab runt laget.

Patric Johansson:

– När föreningen för ett tag sen frågade om jag skulle vara intresserad av att byta uppdrag, alltså gå från herrlaget till damlaget så var jag först tveksam till det. Inte för att damlaget var ointressant, tvärtom var det väldigt lockande. Det handlade mer om att jag har trivts väldigt bra med herrarna. 

– Sen tog det ett tag, jag fick fundera och efter ett nytt samtal från styrelsen valde jag att tacka ja till det nya uppdraget. Jag ser det som en stor ära att få chansen att träna ett av Sveriges bästa lag. Tidigare huvudtränare Mikael Jeppsson har under lång tid gjort ett fantastiskt jobb med laget och jag kommer göra allt jag kan för att förvalta det på bästa sätt


TV: Stjärnan vill se bäst av 7 matcher även på damsidan

Täbys landslagsback Lisa Carlsson om hur damernas SSL kan bli bättre.

 

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Rönnby IBK vände och vann mot Malmö FBC Tre poäng till IBK Lund efter avgörande i slutperioden mot Malmö FBC Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: