Foto: Per Wiklund
Superligan

Faluns nyblivna backgigant summerar säsongen

ANNONS

Lovisa Åström sätter punkt för säsongen 21/22 och blickar fram emot Faluns nästa resa mot nya höjder.

Säsongen 20/21 är över och det har blivit dags att blicka mot nästa. I denna artikelserie har vi tagit hjälp av ett gäng profiler i SSL Dam som sätter punkt för säsongen och börjar blicka mot nästa. Först ut är Faluns Lovisa Åström som under säsongen gick från poängmakande forward till en stentuff back. 

Falun började säsongen lite svajigt men blev bättre och bättre och slutade till slut sexa i serien och tog sig till slutspel. Där ställdes man mot Endre som man fick en drömöppning mot med två raka vinster och en 4-1 ledning i den tredje matchen. Men Endre vakande till liv och kvitterade och vann sedan på straffar och av bara farten vann de även de två kommande matcherna och slog ut Falun i säsongens roligaste kvartsfinalserie.   

– Jag tycker vi gjorde en bra säsong, tycker dock vi var värda att ta oss till en semiserie. Personligen började jag väl rätt så trögt för min egen del fram till jag blev back, säger Åström till Innebandymagazinet.

Vilken händelse, ögonblick kommer du ihåg allra mest? 

– Skulle säga både matchen hemma mot Pixbo när vi vann med 2-1 men också andra matchen i kvartsfinalserien när Lisa Svarfvar avgjorde i sudden, galen stund haha!

Till kommande säsong har Falun tappat en nyckelspelare i Patricia Forsell och man har värvat in en landslagsaktuell målvakt i Jenny Axelsson från Mora. 

– Mina förväntningar är att vi inleder säsongen starkt och att folk ska se oss som ett svårt och jobbigt lag att möta.

Men innan nästa säsong börjar ska den härliga försäsongen genomföras och då undrar man ju vad den nyblivna backgiganten har för hemligheter för att bli ännu snabbare och starkare under sommaren. 

– Har nog just ingen favoritövning under försäsongen men vi kör ett varierande upplägg under hela försäsongen så de är roligt att köra.

Vad ser du mest fram emot den kommande säsongen?  

– Ska bli sjukt roligt att dra igång serien efter den försäsongen vi kommer ha bakom oss, ett starkt lag både på och utanför plan och det ska bli väldigt roligt att göra denna resa tillsammans!

Och var slutar den resan?

– Vi går för final så där slutar resan.


Sverige-Finland (U19) 5-4 str

Den här artikeln handlar om: