#ibsilly
Foto: Roland Osbeck och Adam Troy
Allsvenskan östra

Storvretas damlag byter tränare

ANNONS

Det står nu klart att det blir förändringar i Storvretas ledarstab efter den misslyckade säsongen.

Storvreta inledde en storsatsning på sitt Allsvenska lag för två år sedan med målet att ta steget upp i SSL. Mängder av spelare med SSL-rutin värvades in då men tyvärr kom det en pandemi i vägen som grusade drömmarna om SSL-spel.

Till den nyss avslutade säsongen fortsatte man att förstärka truppen och man tog även in den tidigare U19-landslagets förbundskapten Markus Puskala som huvudtränare. Så inför säsongen var man storfavoriter tillsammans med Kalmarsund att ta steget upp i SSL. Men Storvreta misslyckades rejält och man tog sig inte till kvalspelet ens en gång utan slutade fyra i Östra serien. 

När Innebandymagazinet pratade med Markus Puskala när det stod klart att laget skulle missa SSL-kvalet med hela fem omgångar kvar berättade han att ambitionen att spela i SSL kvarstod och att han gärna fortsatte att träna laget men hans kontrakt gick ut.

– Mitt kontrakt går ut formellt i april men vi ska sätta oss ner och prata om framtiden snart. Känslan är att vi kommer att jobba vidare tillsammans, sa Puskala då. 

Men så blir inte fallet utan istället blir det Noél Alm Johansson, som var assisterande till Puskala och samtidigt tränade juniorlaget, som tar över som huvudtränare kommande säsong.  

− Det känns tryggt att få in Noél som huvudtränare, han avslutade förra säsongen starkt med damlaget och har tillsammans med de yngre tjejerna som nu flyttas upp haft en grym säsong i juniorakademin. Vi tror att detta kan vara vägen för ett nytt ungt Storvreta, säger sportsligt ansvarige Henrik Ededahl i ett pressmeddelande.

Noél Alm Johansson har en lång tränarkarriär med bland annat ett stort antal SM-finaler och Champions Cup-guld med KAIS Mora och i senaste herr VM var han förbundskapten för Filippinerna. Förutom tränaruppdraget kommer han även vara sportchef för dam -och damjuniorverksamheten. Enligt Alm Johansson är målet kommande säsong att nå ett SSL-kval. 

− Det här är en stor utmaning som kräver stort mod, noggrannhet och många arbetstimmar. Det är en utmaning som passar mig utmärkt och det känns väldigt intressant och inspirerande, konstaterar Alm Johansson och fortsätter.  

− En av de stora utmaningarna blir att fortsätta skapa de bästa förutsättningarna för träning och att bygga upp en stark träningskultur där varje spelare är beredda att lägga ner de träningstimmar som krävs. Andra viktiga faktorer är att bygga en stark mental grupp som klarar alla påfrestningar under säsongen och att laget bygger upp ett stort trivselkapital tillsammans. 

Till sin hjälp får Alm Johansson två unga tränare i Ludvig Hemmingberg och Fredrik Jeppsson som assisterande. Dock kommer den nya tränarstaben få börja med att göra en generationsväxling då fyra rutinerade spelare som har 27 säsonger i SSL tillsammans lämnar laget. Till kommande säsong har Frida Bäfve, Evelina Sparf, Anna Gertz och Matilda Andersson beslutat sig för att sluta.

Storvreta IBK Silly Season

Klara In: -

Klara ut: Frida Bäfve, back (Slutar)

Evelina Sparf, forward (Slutar)

Anna Gertz, back (Slutar)

Matilda Andersson, back (Slutar)

  

   

 

Den här artikeln handlar om: