#ibsilly-nytt
Foto: Thörnbergs Sportfoto
#ibsilly

Malmös första nyförvärv signerad och klar

ANNONS

En poänggörare från närområdet tar klivet över till Malmö och Svenska Superligan.

Efter att ha tappat två spelare och sin mångåriga huvudtränare presenterar Malmö nu äntligen den första värvningen denna silly season. Det är en forward som vann den interna poängligan i FC Helsingborg den gångna säsongen och som slutade trea i poängligan i Skåne1an med 33 poäng fördelat på 20 mål och 13 assist. 

– En prioriterad värvning för säsongen var en talangfull ung spelare från ett skånskt lag och här uppfyller ju Elsa alla delar. Elsa är en avig spelare som är duktig en mot en och vet var målet är placerat. En helt klart oslipad diamant som vi ser fram emot att forma och det ska bli spännande att följa hennes resa hos oss, säger Jessica Jensen från elitgruppen till Malmös hemsida.

Elsa Sommelius heter Malmös första nyförvärv och 20-åringen är ingen ny bekantskap för Malmöspelarna utan hon har funnits på Malmös radar ett tag.

– Elsa är dessutom redan bekant med laget då hon har tränat med oss kontinuerligt under förra säsongen, detta mycket tack vare vår goda relation med hennes fd klubb FC Helsingborg. Utöver klubblaget har Elsa gått på Helsingborgs NIU i snart fyra läsår och har därmed redan en stark träningsbakgrund.

 

Malmö FBC Silly Season

Klara in

Elsa Sommelius, forward (Helsingborg) 
 

Klara ut

Sofia Enerstad, back (slutar)

Denisa Kotzurova, center (Ostrava)

Mikael Jeppsson, tränare (blir kvar i föreningen)


TV: Stjärnan vill se bäst av 7 matcher även på damsidan

Täbys landslagsback Lisa Carlsson om hur damernas SSL kan bli bättre.

Den här artikeln handlar om: