Notification

Utomhusturneringen i Umeå ska bli störst i Norrland

Umeå Outdoor Floorball siktar på över 100 lag i år: ”Vem som helst som gillar innebandy kan vara med”

Förra året arrangerades första upplagan av Umeå Outdoor Floorball, en utomhusturnering där alla är välkomna. 45 lag deltog i fjol och i år hoppas man dubbla det.

 – Vi hoppas på över 100 lag i år och jobbar hårt för att bygga det här till en stor cup som många kan återvända till varje år. Vi hoppas att det här ska bli den största utomhusturneringen i Norrland. Vem som helst som gillar innebandy kan vara med, det finns klasser för alla. Man kan också delta i två klasser om man vill det, det finns olika varianter, berättar Urban Karlsson från arrangörsföreningen IBK Dalen.

Turneringen kommer att spelas 5-7 augusti i Umeå och är inte sanktionerad, vilket innebär att den vänder sig till alla oavsett om man är aktiv eller inte. Matcherna spelas 3 mot 3 med målvakt, förutom i vissa klasser där det inte är målvakt. Spelplatsen blir utanför sporthallen på Musköten med möjlighet att gå in och spela inomhus om det skulle börja regna.

– Vi har klasser från ungdom upp till de äldsta. Man kan blanda och dra ihop ett kompisgäng med spelare från olika klubbar, det är bara att dra ihop ett gäng. Det passar många under sommaren när en del klubbar inte har dragit igång med träningen, då kan man åka och lira detta, fortsätter Urban Karlsson.

Missa inte nationaldagsrabatten! Om du anmäler ditt lag och betalar avgiften senast 6 juni så får du en billigare anmälningsavgift. 

Mer information och hur du anmäler ditt lag på: https://umeaoutdoorfloorball.cups.nu/

Fakta: Umeå Outdoor Floorball
Arrangörer: IBK Dalen & Skellefteå FF
Datum: 5-7 augusti
Ort: Umeå
Plats: Musköten
Matchform: 3 mot 3
Klasser
- F04-13/14
- P04-13/14
- Damsenior
- Herrsenior
- Parasport
- Oldgirls +35
- Oldboys +35