#ibsilly
Foto: Per Wiklund
Superligan

Klart: De leder Falun nästa säsong

ANNONS

Guldtränarna skriver på nytt tvåårskontrakt med mästarna.

Thomas Holmgren klev under säsongen in som huvudtränare i IBF Falun. Han ersatte då den nyss sparkad Nicklas Hedstål på positionen.

Under Holmgrens ledning gick Falun som tåget och det bar hela vägen till SM-guld. Kontraktet gick ut efter säsongen men nu kommer klubben med beskedet att Holmgren blir kvar som huvudtränare. Han har tillsammans med sin assisterande Christian Wagneryd skrivit på ett nytt tvåårsavtal med klubben.

– Det känns superbra. Det här var vårat huvudspår, så det känns jättebra att de kör, säger sportchefen Rickard Hedlund till Studio IBF Falun och fortsätter:

– De visade under säsongen att de har det som vi behöver i Falun. De bibehåller kulturen men skruvar även på saker så det blir bättre heltiden. De gjorde ett superbra jobb så det här var ganska självklart i slutändan. 

Både Holmgren och Wagneryd har gjort många framgångsrika säsonger i klubben som spelare. Holmgren tränade sedan klubbens division 1-lag innan han fick ta över efter Hedstål. 

– Man har funderat en del såklart. Nu har vi landat i någonting bra så det ska bli riktigt kul att vara med från start, säger Holmgren.

– Jag och ”Wagnis” vill fortsätta elda på den här vinnarkulturen som vi jobbar med på träningar framförallt. Har vi den under en längre tid så kommer vi se bättre resultat också. 

Falun har under nästa säsong chansen att bli det första laget någonsin i SSL herr att vinna fyra raka guld. 

– Det finns en anledning till det, att det är ganska så svårt. Det är en nöt som jag och “Wagnis” får knäcka här under försäsongen, säger Holmgren.


Highlights SM-final: Falun-Kalmarsund 5-4

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Du kanske även vill läsa:
Betyg på alla 64 värvningar i SSL Herr
Plus Betyg på alla 64 värvningar i SSL Herr
Den här artikeln handlar om: