Notification

FEET iD: Nytt smidigt sätt att motverka och förebygga belastningsskador

”Perfekt produkt för innebandyspelare för att motverka samt förebygga belastningsskador i fötter och knän”

FEET iD är ett innovativt varumärke för hälsa, komfort och en aktiv livsstil. Nu lanseras en Kickstarter-kampanj för öka komforten i vardagen och förebygga smärta och värk orsakat av att stå, gå eller löpa.

Över 70% av befolkningen pronerar när de går. Pronation innebär att man rullar sin fot från utsidan av hälen och in. Överpronation är ofta orsaken till smärtor i kroppen. Många gånger kan dessa problem rättas till med hjälp av ortopediska inlägg.

Men processen för att skaffa denna typ av produkt har tagit lång tid och varit dyr. Därför har teamet bakom FEET iD skapat en lösning som gör ortopediska inlägg tillgängliga för alla.

– För skaffa sig ortopediska inlägg idag behöver man göra flera besök hos en ortopedtekniker. Det tar sedan sedan vänta flera veckor innan du får dina inlägg. Och när du väl får dem har du spenderat en mindre förmögenhet, säger Andreas Ortopedtekniker, legitimerad fysioterapeut.

FEET iD är resultatet av 2 års hårt arbete med research och produktutveckling. Man är nu väldigt nöjda med att kunna erbjuda en ny innovativ lösning som sparar både tid och pengar och gör ortopediska inlägg tillgängliga för fler. Konceptet tillåter kunden att skapa sitt personliga fot-id och få individanpassade inläggssulor direkt hem till dörren utan att lämna hemmet.

– Vi ser detta som en perfekt produkt för innebandyspelare för att motverka samt förebygga belastningsskador i fötter och knän, säger Adam Strandsten från FEET iD.

FEET iD skiljer sig från mängden då det även riktar sig till en yngre målgrupp som kanske inte har ett akut behov av inlägg idag men där man vill erbjuda en ökad komfort i vardagen samt informera om möjligheterna att förebygga belastningsskador längre fram i livet.

Mer information och allt om Kickstarter-kampanjen: https://www.kickstarter.com/projects/feetid/feet-id-custom-made-insoles-for-your-feet

Bilder: Så fungerar det

När du har fått ditt FEET iD-startkit hem är allt du behöver göra att följa dessa instruktioner. Och oroa dig inte om du inte kommer ihåg dem, skanna QR-koden på förpackningen för att få instruktionerna tillgängliga.

Öppna startpaketet FEET iD och placera en fot över det rosa skummet.

Tryck ner foten med ett jämnt tryck och ta försiktigt bort foten när du har skapat ett djupt fotavtryck.

När du har skickat tillbaka lådan så skannas ditt fotavtryck.

Ett team av tekniker analyserar din fotform och dina unika behov.

Teamet CNC-fräser formen som man kommer att använda för att skapa din innersula.

Sedan värms ett par FEET iD-inläggssulor upp så att man kan ge dem din unika form.

Innersulan placeras över din anpassade form och applicerar tryck med hjälp av en vakuummaskin.

Mer information och allt om Kickstarter-kampanjen: https://www.kickstarter.com/projects/feetid/feet-id-custom-made-insoles-for-your-feet

Följ FEET id på Instagram: https://www.instagram.com/my_feetid/