Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Välmeriterad SSL-back till Täby

ANNONS

Täby förstärker laget med en back som vunnit tre SM-medaljer med KAIS Mora.

Täby fortsätter att förstärka upp laget efter det missade slutspelet ifjol. De senaste dagarna har sportchefen Robin Andersson haft fullt upp med att presentera nyförvärv och dagens värvning är den fjärde på tre dagar och Täbys sjunde totalt.

Det är backen Caroline Rosenberg som ansluter från en säsong i Allsvenskan med Telge. Men dessförinnan vann hon en silvermedalj och två brons med KAIS Mora. Silvret vann hon 2019 efter en förlust i finalen mot just Täby. 

– Det känns väldigt bra att jag är klar för Täby, dels för min egen utveckling men också för de ambitioner och målsättningar Täby har presenterat för mig. Det ska bli kul att börja träna med laget och att ställa in siktet på nästa säsong till 100%, säger Rosenberg till lagets hemsida.

Föregående säsong blev Rosenberg utsedd till Östra Allsvenskans bästa back av serien tränare och sportchef Andersson är mycket nöjd med värvningen:

– Att en spelare av Carros kaliber ansluter är vi väldigt nöjda med! Vi har velat se henne i Täby FC under flera år och att det nu äntligen klaffar känns otroligt bra. Vi får en bolltrygg back med en hög lägstanivå och stora ledaregenskaper som varit med och levererat på hög nivå de senaste åren och kommer fortsätta så även hos oss.

Täby FC Silly Season

Klara in

Kajsa Garpenbeck, back (Värmdö)

Greta Koponen, forward (Jönköping)

Sara Wallberg, målvakt (Örnsköldsvik)

Ida Sjölander, back (Dalen)

Eliska Chuda, forward (Chodov)

Karolina Sucha, center (Chodov)

Caroline Rosenberg, back (Telge)

Klara ut

Ellen Nyman, forward (Lockerud Mariestad)


Highlights SM-final: Thorengruppen-Pixbo Wallenstam 5-4

Den här artikeln handlar om: