#ibsilly-nytt
Foto: Roland Osbeck
#ibsilly

Beskedet om Hampus Ahréns framtid

ANNONS

Kommer Hampus Ahrén stanna i Nykvarn eller inte har varit en av årets silly seasons största frågor.

SSL-stjärnan Hampus Ahrén skapade massor av rubriker förra säsongen när han valde att lämna Storvreta och SSL för spel med kompisarna i moderklubben Nykvarn i Allsvenskan. Nykvarn gjorde en storsatsning där man värvade hem fem tidigare spelare som gått vidare till SSL för att spela upp moderklubben i finrummet. 

Ahréns övergång skapade även en stor debatt då de nytillträdda förbundskaptenerna för landslaget valde att peta supertalangen från ett landslagsläger som han var uttagen till när övergången blev offentlig. 

– Jag tror inte vi kommer ha någon allsvensk spelare i VM-truppen. Det ska mycket till. Hampus är en av de spelarna som vi tänkte att vi skulle bygga mycket av framtiden på, det har varit vår plan. Samtidigt märkte vi, till det här lägret, att vi måste bygga upp andra spelare som vi tror på, på ett annat sätt. Tar man Hampus och den allsvenska möjligheten så kommer han inte mäta sig med de bästa längre, så det kommer vara svårt att följa upp hans status och prestationer egentligen. Vi har sett andra allsvenska spelare göra 80, 90 eller 100 poäng som hamnat i landslagssammanhang, och så är det någonting helt annat, sa förbundskapten Niklas Nordén i samband med petningen från landslagstruppen. 

Men Ahrén kom det till trots med i VM-truppen i december och var en av Sveriges bästa spelare när vi återtog guldet från finnarna. En förstaplats blev det även i Allsvenskan norra efter grundserien men i kvalet till SSL åkte Nykvarn ut redan i första rundan mot Gävle. Med tanke på att Ahrén är en av landslagets framtida stjärnor så har det spekulerats en hel del om han kommer fortsätta i Nykvarn och Allsvenskan en säsong till. Innebandymagazinet har vid upprepade tillfällen försökt att få en kommentar från Ahrén om framtiden utan framgång. Även lokaltidningen LT.se som följer Nykvarn väldigt ingående har försökt att få tag i honom utan att lyckas. Men de har ändå lyckats få fram ett besked om Ahréns framtid av den nya tränaren Niklas Hedstål som är en av få som Ahrén pratar med via telefon.

– Han svarar bara när det är jag som ringer, haha,  säger Hedstål till Länstidningen

Alla de andra fyra stjärnvärvningarna har gått ut i media och sagt att det självklart kommer att fortsätta spela även kommande säsong i Nykvarn och för LT berättar Hedstål att det inte finns någon risk att Ahrén lämnar för något SSL-lag. 

– Nej! Nej, nej. Han har kontrakt. Så han stannar, säger Hedstål med eftertryck.


Poddpanelen om Hampus Ahrén och landslaget

 

 

Den här artikeln handlar om: