#ibsilly
Foto: Anssi Koskinen, Salibandy.fi
Allsvenskan (Dam)

Plockar in finsk målvakt: "Har väldigt goda vitsord"

ANNONS

Mora förstärker på målvaktsposten med finskan Emmi Pölönen.

Sedan en tid tillbaka står det klart att Jenny Axelsson inte kommer vakta Moras mål kommande säsong. Axelsson, som varit en jätte för Mora de senaste säsongerna, valde istället att stanna kvar i Superligan då hon skrev på för Falun.

Nu har Mora hittat Axelssons ersättare och hon finns i Finland, i form av Emmi Pölönen.

Pölönen kommer närmast från PSS, ett lag som nyligen tog silver men som vann finska mästerskapet säsongen 2020/21. 

– KAIS Mora har en stark målvaktstradition och har genom åren fått fram b la dom svenska landslagsmålvakterna Sandra Fredriksson numera Bälter, Johanna Holknekt, Amanda Hill samt Jenny Axelsson. Vi har även haft den Finska världsmålvakten Jonna Mäkelä här hos oss. Vi tror nu att vi har hittat en målvakt i Emmi som kommer att gå en bra framtid till mötes, säger Moras assisterande tränare Lars-Olov ”Lollo” Olsson till klubbens hemsida och fortsätter:

– Vi har väldigt goda vitsord kring henne och det vi har sett har sett väldigt bra ut. Emmi är en mogen och mycket intressant målvakt som vi är övertygade om kommer blomma ut hos oss, i vår miljö, vilket vi känner oss mycket trygga med.

Emmi Pölönen:

– KAIS Mora har konsekvent gjort ett bra jobb, jag känner att KAIS Mora är en bra förening att utvecklas i och de erbjuder goda möjligheter och miljö för att utvecklas!

Värvningen av Pölönen blir Mora tredje positiva #ibsilly-besked på kort tid, då man nyligen gått ut med nyheten att backarna Matilda Lindgren och Ulla Valtola följer med ner till Allsvenskan.


TV: Drömmålet i boxplay - inspirerat av Emil Ruud?

Emil Ruuds galna mål i SM-finalen blivit en snackis i innebandy-Sverige. Här gör Växjö-junioren Emil Nyh en liknande variant i Innebandyfestens HJ18-match mot Linköping.

Den här artikeln handlar om: