#ibsilly
Adam Brodén.
Foto: Peter Sonander
Superligan

Ny målvakt till Kalmarsund – tappar samtidigt en annan

ANNONS

Kalmarsund gör en målvaktsrockad till nästa säsong.

Det har snackats om det under en lång tid, men nu är det offciellt: Kalmarsunds andramålvakt Thomas Crona lämnar klubben för spel i SSL-konkurrenten Team Thorengruppen till kommande säsong. Det meddelar Umeå-laget på sin hemsida.

Crona kom till klubben för två säsonger sedan från RIG Umeå, och nu flyttar östgöten tillbaka till björkarnas stad.

– Vi var ju intresserade redan för två år sedan och har haft honom under lupp sedan dess. Thomas är stor målvakt med sina 187 centimeter. Han har bra spelsinne, är lugn och trygg i målet och har också 11 U19-kamper på meritlistan. Med rätt utveckling har han alla möjligheter att bli en framtida stormålvakt i SSL, säger Janne Lundqvist från Thorengruppens sportkommitté till klubbens hemsida.

Thomas Crona:

– Jag har utvecklat mycket under min tid i Kalmarsund och även om konkurrenssituationen inte varit exakt som jag önskat så har jag lärt mig mycket och har bara gott att säga om Kalmarsund som förening och alla människor runt omkring. Jag är glad och nöjd över att jag spelat här i två år men nu vill jag testa på Thorengruppen och Umeå, jag känner att det finns bra utvecklingsmöjligheterna för mig där

I samma veva presenterar Kalmarsund en ersättare till Crona. Från Onyx – som åkte ur Allsvenskan nyligen – hämtar man in Adam Brodén, född 1999. Han har representerat sörmlänningarna de två senaste säsongerna, innan dess hann han också spela för lag som Gävle, Falun och Craftstaden.

– FBC Kalmarsund är en förening som verkligen andas elit. Det känns otroligt seriöst med allt från vilka områden man som förening väljer att lägga fokus på till vad som sker på planen. Sen är det inte en helt okänd förening heller då jag var här på dubbellicens för något år sedan, men det märks att man har tagit steg i det mesta, säger Brodén i ett pressmeddelande.

Kontraktet är skrivet över säsongen 2022/23, med en option för ytterligare ett år till.


TV: "Stor chans att Djurgården ruttnar bort och aldrig mer kommer tillbaka"

AIK-kaptenen Markus Eriksson totalsågar Djurgården i Fredrikssons innebandypodd.

Den här artikeln handlar om: