MAGNUS 50 ÅR & INNEBANDYMAGAZINET 25 ÅR
Innebandymagazinet

Grattis Magnus, 50 år! "Mäktigt och overkligt på samma gång"

ANNONS

Innebandymagazinets grundare fyller 50: "Innebandyn är en mycket stor del av mitt liv"

Idag, 19 maj 2022, fyller Innebandymagazinets grundare Magnus Fredriksson 50 år. 
– Mäktigt och overkligt på samma gång. Jag är glad för att vara frisk, och över min position i livet, säger Magnus.

Magnus spelade sin första innebandymatch 1989 i division 4, debuterade i högsta serien 1991, tränade ett damlag i högsta serien som 23-åring och startade Innebandymagazinet 1997. 
– Innebandyn är en mycket stor del av mitt liv Jag har fått uppleva mycket hittills. Startat tidning, skrivit en bok, påverkat flera viktiga saker för innebandyn, startat klubb, upplevt alla VM-turneringar sett fler SM-finaler än någon annan. Spelarkarriären har inneburit operationer för menisk och korsband, bänknötande och en del mål och assists. Och märkligt nog fortgår spelarkarriären på samma nivå som 1989, vem kunde tro det för 15 år sedan?

Att fylla 50 år är en viktig milstolpe när det kommer till födelsedagar. Att ha levt i ett halvt sekel är sannerligen värt att fira, blir det en brakfest?
– De som känner mig vet att jag inte brukar ställa till med kalas men den här gången har min fru Jenny styrt upp det jättefint då släkt och vänner kommer hem till oss på lördag. Kvällen avslutas tillsammans med mitt lag med en ordentlig fest och då kan det spåra ut lite om jag känner dem rätt.  

Hur tänker du på framtiden?
– Jag tänker att de kommande tio åren kommer bli de bästa hittills för mig även om jag gissar att det kommer gå minst lika fort som de senaste tio åren. Mina barn kommer bli vuxna och jag inser att man måste jobba ännu hårdare för att hålla sig i trim.  

Vad står då högst upp på önskelistan?
– Viktigast är att vara frisk, att min familj mår bra, avslutar 50-åringen.

TV: I avsnitt 72 av Fredrikssons innebandypodd berättar Magnus om hur allt började, både för honom inom idrotten och med Innebandymagazinet 1997. Bland annat avslöjar han ett misstag som gjordes i första tidningsutgåvan 1997 med Niklas Jihde på omslaget. Programledare är Jonas Fahlman, en stor innebandyprofil i Skellefteå som jobbade på Innebandymagazinet under de första åren. Se klippet nedan! Man kan också lyssna på avsnittet där poddar finns, som på iTunes och Spotify.

Du kanske även vill läsa:
Avsnitt 72: Innebandymagazinet fyller 25 år
Avsnitt 72: Innebandymagazinet fyller 25 år
Den här artikeln handlar om: