Notification
Foto: Växjö Vipers

Vipers Summercamp: Utvecklas med SSL-meriterade ledare!

Missa inte sommarens höjdpunkt i Växjö - flera nyheter i sjunde upplagan av Vipers Summercamp.

Vecka 31 och 32 arrangeras Vipers Summercamp för sjunde året i rad. Det populära sommarlägret lockar deltagare från hela landet och även internationellt, som träffas för att träna innebandy och utvecklas, träffa nya vänner och ha fantastiskt roligt tillsammans.

– Responsen som vi har fått från tidigare års deltagare är främst att de uppskattar att vi har bra och kunniga ledare. Vi har även ett mycket starkt engagemang av spelare från vårt herrlag i SSL och damlag i Allsvenskan. Nytt för i år är fler och nya samarbeten med externa aktörer med syfte att höja upplevelsen för de som övernattar och även aktiviteterna mellan innebandypassen, berättar cupansvarige Edvard Wiberg.

Vipers Summercamp har tre spår där man kan välja det som passar bäst. Övernattning sker på Växjö Fria Gymnasium som ligger på gångavstånd från Fortnox Arena.

GO SSL

Träna och lev som en SSL-spelare! 

Tillsammans med flera av Växjö Vipers SSL-spelare och Sveriges bästa instruktörer/tränare tar du nästa steg i din innebandykarriär.

Fokus på:

Teknik i fart, spelförståelse, spelmoment, skadeförebyggande träning (inriktning knä), Allmänfys (i utbildningssyfte).

För dig som är född 2006 - 2009.

Träningsgrupper delas efter ålder. Beroende på innehåll i träningen tränar killar och tjejer vissa pass tillsammans, medan ni delas upp i en del andra pass.

GO Utveckling

Utveckla innebandyns alla grundmoment.

Tillsammans med flera av Växjö Vipers SSL-spelare och Sveriges bästa instruktörer/tränare har du riktigt roligt och tar stora kliv i din innebandy/idrottsutveckling

Fokus på:

De tekniska grunderna, spelmoment och matchspel.

För dig som är född 2010 - 2014

Träningsgrupper delas upp efter ålder.

GO Målvakt

Unik målvaktsutbildning framtagen av svenska herrlandslagets och Vipers målvaktstränare Klas Skoglund-Wikeling. Du tränas av målvakter och instruktörer från Vipers herr, dam och juniorlag.

Fokus på:

Hur tränar en målvakt, Rörelsemönster, Förflyttningar, Spelförståelse, Matchspel, Videoanalys.

För dig som är född 2006 – 2011

Du tillhör din åldersgrupp och deltar på vissa av gruppens träningar/ moment. Utöver detta har du egen specialträning enbart inriktat mot målvaktsspelet.

Mer information och hur du anmäler dig: https://www.vipers.se/cup-lager/summercamp

Foton: Växjö Vipers