Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Täby har gjort klart med sin fjärde värvning

ANNONS

En defensiva back med meriter från SSL är klar för Stockholmarna.

För cirka två veckor sedan så bloggade Mr. Silly om att Ida Sjölander hade tappat suget på att spela i Allsvenskan och att hon var på väg att lämna Dalen för att flytta hem till Stockholm igen och spela med Åkersberga eller Täby.

Kungsängensprodukten valde att gå till Dalen och SSL efter att hon tog studenten från RIG Umeå men det blev bara en säsong i SSL innan Dalen åkte ur. Efter två misslyckade försök att spela upp Dalen i SSL igen har nu Sjölander beslutat sig för att spela med Täby kommande säsong.

– Jag tycker det känns väldigt spännande att få chansen att spela med Täby FC nästa säsong och jag har fått ett otroligt bra bemötande av alla jag haft nöjet att träffa hittills. Det känns som tränarna har en tydlig plan både för mig som spelare och laget i helhet vilket jag tror kommer ge mig stora utvecklingsmöjligheter. Spelarna känns som ett härligt gäng som är ambitiösa samtidigt som de har roligt med varandra vilket jag uppskattar och jag ser redan fram emot att få spela i Täbys tröja framöver, säger Sjölander till lagets hemsida.

Sportchef Robin Andersson om värvningen:  

– Efter att vi träffat Ida kände vi tidigt att det var en spelare och person vi gärna ville se i Täby! Vi får en back som är fysisk, rak och gör jobbet i alla lägen vilket är en spelartyp vi prioriterat att få in och vi är otroligt glada att vi får se henne hos oss kommande säsong.

Täby FC Silly Season

Klara in

Kajsa Garpenbeck, back (Värmdö)

Greta Koponen, forward (Jönköping)

Sara Wallberg, målvakt (Örnsköldsvik)

Ida Sjölander, back (Dalen)

Klara ut

Ellen Nyman, forward (Lockerud Mariestad)


Highlights SM-final: Thorengruppen-Pixbo Wallenstam 5-4

   

Den här artikeln handlar om: