Foto: Lovisa Hult
Damtvåan

Fd SSL-stjärnan öste in 108 poäng i Dam2an

ANNONS

Frida Enström är den enda damspelaren denna säsong som gjort över 100 poäng och hon öppnar upp för en comeback i SSL.

31-åriga Frida Enström kan titulera sig som Sveriges bästa Dam2an-spelare när det kommer till att göra poäng. Den före detta SSL- och landslagsspelaren har haft en helt makalös säsong i Borlänge och hon öste in hela 108 poäng och var en stor bidragande orsak till att Borlänge gjorde den perfekta säsongen och sprang igenom serien utan att tappa en enda poäng.

– Ja det är väll alltid kul att vara den bäste poäng spelaren i Dam2an men det är väl inget jag skryter om direkt, säger Enström med ett skratt till Innebandymagazinet.

Läs även: Topp 500 i Dam2an   

Säsongen 14/15 slutade poängmaskinen på topp i SSL då hon gjorde 40 poäng för Falun, som precis klarade sig kvar i Svenska Superligan den säsongen. Sedan dess har hon trappat ner och hållit igång i lägre divisioner. 

– Idag spelar jag mest innebandy för ha kul och hålla i gång. Vi är gäng kompisar som dragit igång allt och kände att det hade varit kul med innebandy som träning. Det är väl det som gjort att det har gått så bra, att vi endast spelar för att ses och att ha kul.

Med 108 gjorda poäng skriver Enström in sig i 100-klubben tillsammans med fem andra spelare denna säsong som gjort över 100 poäng. Borlängespelaren är den enda damspelaren som gjorde över 100 poäng och det var bara en spelare i hela landet som gjorde mer poäng denna säsong.    

– Jag har väl alltid gjort mycket poäng och mål tidigare i min karriär, men i SSL fick jag inte riktigt den roll som jag skulle vela haft egentligen. I SSL var jag mer en brunklirare som kunde göra poäng och mål ibland i alla fall.

I Borlänge återfinns även Fridas tvillingsyster Hanna Galante Carlström som även hon öste in poäng. Men inte lika många som syrran utan hon stannade på beskedliga 66 poäng.   

– Ja min syster spelade inte lika många matcher som mig men hon ligger också längre ner i banan än vad jag gör.

Med tanke på din poängsuccé denna säsong och din bakgrund som före detta SSL-stjärna. Är det många SSL-lag som har hört av sig om du är sugen på att göra comeback? 

– Det hade varit kul att göra comeback i SSL men ingen har hört av sig och vet inte riktigt om det skulle passa i mitt liv just nu. Nu spelar jag fotboll i Slätta SK i div 3 som är Väldigt kul.


Det roligaste innebandyklippet någonsin

Kolla in straffen som gick helt fel från början till slut

 

 

Den här artikeln handlar om: