Foto: AC.Kårhag
#ibsilly

Andra spelarflykten på två år för Allsvenska topplaget

ANNONS

Lindome IBK i Södra Allsvenskan har redan tappat tio spelare under silly season.

För ganska så exakt två år sedan skrev vi om att Lindome IBK tappade halva laget och precis då som nu var det tio spelare som kastat in handduken under kort tid.

– Det är en katastrof! Det gör ont i hjärtat för varje spelare som lämnar. Men samtidigt så önskar jag dem alla lycka till och hoppas att det är det bästa för varje individ. Lindome är en breddförening och då ingår det att duktiga spelare går vidare i sin satsning mot yttersta eliten. Lindome har många duktiga spelare som fyller luckorna för att ta nya kliv, sa avgående tränaren Mikael Bernvid då till Innebandymagazinet. 

Trots att de tio spelarna som lämnade för två år sedan gick vidare till andra topplag i Allsvenskan och SSL så menade Bernvid på att Lindome skulle fortsätta vara ett topplag.

– Vi kommer ha en slagkraftig trupp helt klart men det är klart att det är några spelare som blir svåra att ersätta. Men många av de som slutar är inte oersättliga utan jag tror att vi kommer att kunna ersätta dem rätt så bra. Något resultatmål har vi inte och med respekt för att vi har tappat flera spelare så är Lindome fortfarande Lindome och vi ska vara med där uppe och slåss, sa han då.

Med facit i hand så blev det så han sa. Första säsongen så låg man i mitten efter fem spelade omgångar när pandemin stoppade serien och i år var man länge med i toppen och slogs om en kvalplats till SSL. Frågan är hur årets spelarflykt kommer att drabba Lindome och om de klarar denna lika bra? En stor skillnad på de båda silly season är att för två år sedan var det spetsspelarna som lämnade och i år är det mest breddspelare som lämnar. Dessutom har man redan gjort klart med två nyförvärv i år jämfört med inga förra gången. 

Spelarna som lämnar:

Elise Svarén - Skadad

Jennifer Lagerqvist - Time out

Klara Lundgren - Time out

Linnea Gustafsson - Munka Ljungby i Dam1an

Victoria Frisell - Studier utomlands

Sanna Källmark - Uppehåll för studier

Moa Cedhagen - Klar för annan klubb

Dagmar Surá - Klubban på hyllan

Emma Lunman - Time Out

Ida Samuelsson - Skadad

Nyförvärven:

Madicken Sandvad - Återvänder hem efter sex  år i Pixbo Wallenstam

Agnes Sjöberg - Poängmaskin från Dam1an i Guldheden


TV: Vägen till USM-guld för Karlstad och Pixbo Wallenstam

Tränarna Nicolas Wilbourn och Adam Lindberg avslöjar framgångsreceptet bakom Karlstads och Pixbo Wallenstams USM-framgång: "Kört otroligt mycket fys"

 

 

    

Den här artikeln handlar om: