#ibsilly
André Jernberg.
Foto: Tomas Brandt Wangel
Damtvåan

Vann SM-guld för en månad sedan – nu tar han över division 2-lag

ANNONS

Thorengruppens assisterande tränare flyttar ner tre divisioner.

André Jernberg har spenderat de två senaste säsongerna som assisterande tränare i Thorengruppens damlag. År ett kamperade han ihop med Christoffer Suominen och senast vann han guld ihop med brorsan Daniel.

Nästa säsong så återförenas Suominen och André Jernberg – men inte i Thorengruppen. Istället så kommer han leda Kalmarsunds damlag i JAS och division 2. I Kalmarsund så är Suominen bland annat tränare för damernas SSL-lag.

– Föreningen är otroligt nöjda med att ha lyckats få en så kompetent tränare som André till oss, då han är en erkänt duktig talangutvecklare, vilket ligger helt i linje med den verksamhet som vi vill bygga hos oss, skriver klubben på sin Instagram

Christoffer Suominen uttalar sig om nyheten i en intervju med Ölandsbladet:

– Det är en kanonsmäll som heter duga. Den här rekryteringen visar att vi menar allvar, säger Suominen till tidningen och fortsätter:

– Vi har jobbat ihop däruppe och var väldigt tajta och är bra vänner. Vi har sett framemot att vara på samma ställe och här kommer han få ett stort mandat att jobba i division 2 och JAS. Vi ser inte vår verksamhet som division 2-mässig. Nu har vi den serietillhörigheten, men vi vill mer än så. Med den här värvningen visar vi att vi kommer ha den bästa miljön om man vill bli en bra innebandyspelare.

Jernberg har även verkat som tränare på juniornivå, där han bland annat vunnit guld i F17-klassen med IKSU Ungdom. 


Highlights SM-final: Thorengruppen-Pixbo Wallenstam 5-4

Den här artikeln handlar om: