#ibsilly
Filip Forman.
Foto: Cesky Florbal
#ibsilly

Ingen återkomst i Kalmarsund för stortalangen

ANNONS

Har kopplats ihop med Kalmarsund - men Filip Forman blir kvar i hemlandet.

Tjeckien har på senare år utmärkt sig rejält på ungdomsnivå, med två raka guld i U19-VM. En spelare som var med i båda mästerskapen var jättetalangen Filip Forman, född 2002.

Forman ses som ett av innebandyvärldens absolut största framtidsnamn och fick under säsongen även debutera i senior-VM, då han var med och tog brons med Tjeckien i december. I januari blev han också utsedd till Tjeckiens femte bästa herrspelare. 

Han tillhör för närvarande Bohemians men gjorde under 2020/21 ett kort gästspel i Kalmarsund på lån. Det blev toksuccé direkt med 14 poäng på bara sju matcher och Forman har sedan dess kopplats ihop med en återkomst i Kalmarsund. Där finns också kusinen Martin Forman, som var assisterande tränare senaste säsongen. 

Något spel i Kalmarsund eller svensk innebandy nästa säsong blir det däremot inte. Forman bekräftar nu för Innebandymagazinet att han kommer stanna kvar i hemlandet. 

Filip Forman Foto: Anton Måård, FBC Kalmarsund

Innebandymagazinet pratade också med honom i samband med VM, om en eventuell återkomst till svensk innebandy, och då svarade han följande.

– Det var en dröm för mig att få spela i Sverige. Jag fick spela med Kim Nilsson i förstakedjan och gjorde några mål. Det var bra för mig men jag har ett jobb i Tjeckien och måste göra klart skolan. Jag vill också vinna slutspelet med mitt lag (Bohemians). Efter det vill jag spela i Sverige igen!


TV: Alla 10 straffar i finalen av HJ18-SM

Straffläggning krävdes för att skilja Pixbo Wallenstam och RIG Umeå åt i Innebandyfestens HJ18-final, där Pixbo drog det längsta strået.

Den här artikeln handlar om: