#ibsilly
Izabell Roos och Lisa Söderlund.
Foto: Per Wiklund och Thörnbergs Sportfoto
Allsvenskan västra

Fortsätter värva spelare från Rönnby

ANNONS

Ytterligare två spelare tar klivet från Rönnby till Västerås IBS.

Västerås slutade tvåa i Allsvenskan Västra säsongen 2021/22. Man nådde därmed kvalet men fick ge sig i kvalet mot seriekonkurrenten Katrineholm. 

Man har inte legat på latsidan sedan dess när det kommer till nyförvärv. Man har bland annat plockat in målvakten Felicia Johansson från SSL-laget Rönnby som kommer från samma stad, och nu presenterar man ytterligare två värvningar från samma lag.

Det är Lisa Söderlund och Izabell Roos som ansluter till nästa säsong. Duon har spelat sparsamt de senaste säsongerna, bland annat på grund av skador. Roos har gjort comeback medan Söderlund väntas kunna vara med på sommarträningen. Det berättar tränaren Per-Inge Hellman för VLT.

– Vi gillar deras typ av spelstilar. De har ju två olika karaktärer. Lisa är en powerforward som jobbar väldigt hårt. Hon vinner många bollar i de offensiva hörnen och den är en typ vi behöver i daminnebandy generellt. En jävligt envis spelare, säger Hellman till VLT om sina värvningar och fortsätter:

– Roos är en forward med fina handleder, som hittar genomskärare och är en bra avslutare. Två spelare som kompletterar varandra.


TV: "Stor chans att Djurgården ruttnar bort och aldrig mer kommer tillbaka"

AIK-kaptenen Markus Eriksson totalsågar Djurgården i Fredrikssons innebandypodd.

Den här artikeln handlar om: