Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Två glada nyheter för Moras återtåg till SSL

ANNONS

KAIS Mora har under helgen gjort klart med två spelare till kommande säsong.

KAIS Mora har varit en av de stora giganterna på damsidan det senaste decenniet med 14 raka slutspel och 11 raka SM-medaljer inför denna säsong som slutade med degradering. Kort efter nedflyttningen till Allsvenskan meddelade föreningen att de satsar på en snabb återkomst till SSL direkt och att de skulle spela SM-final igen om tre år. 

I helgen kom beskedet att Moras succévärvning Ulla Valtola trots mängder av anbud från SSL väljer att stanna kvar i Mora. Valtola blev världsmästare i U19 förra året efter att Finland besegrat Sverige på hemmaplan i Uppsala. En turnering där Valtola var en av Finlands allra bästa spelare. Succén fortsatte sedan i SSL där Valtola gjorde stort intryck under sin debutsäsong som slutade med att den finska backen nominerades till årets back samt att hon hamnade på plats 2 när Innebandymagazinet rankade de största genombrotten i SSL Dam för alla rookie-tonåringar.

Det känns jättebra. Jag känner mig lättad och glad över att jag kan på riktigt börja fokusera på nästa säsong och släppa allt annat. Jag trivs så bra i Mora så det kändes i slutändan bäst för mig att stanna kvar och hjälpa KAIS Mora så mycket som jag kan. KAIS Mora som förening ger mig fortfarande väldigt bra möjligheter för att utveckla mig som innebandyspelare. När jag hade fått lite tid att tänka på saker här hemma i Finland började jag längta tillbaka så mycket så det var ett lätt beslut att fatta, säger Valtola i ett pressmeddelande om beslutet att fortsätta.

Assisterande tränare I KAIS Mora Lars-Olov ”Lollo” Olsson om att Ulla Valtola förlänger med KAIS Mora:

– Grymt viktig förlängning för oss i vår strävan att ta oss tillbaka till SSL snarast möjligt! Precis som med förlängningen av ”Linkan” (Matilda Lindgren red anm) tidigare är det ett kvitto på att vi gör bra saker, att spelarna tror på vår satsning och att de vill vara med och bidra till att spela upp KAIS Mora i SSL igen! Vi är jätteglada att Ulla vill vara med oss på vår resa!

En annan spelare som vill vara med på resan upp till SSL är Ida Brokvist som lämnar Hagfors Uddeholm i Västra Allsvenskan för spel med Mora i den Östra Allsvenskan. 25-åringen stod för 37 poäng på 22 matcher föregående säsong. 

– Det känns väldigt kul och framförallt så ska det bli spännande att få hoppa på det här tåget och för mig personligen roligt att få göra någonting nytt. De har tydliga mål med vart de vill och jag kände att det lockade mig väldigt mycket. Jag valde KAIS Mora för att jag tidigt fick känslan av att det är en jättebra förening som är mån om sina spelare och för att min magkänsla säger att det är det rätta laget att spela med kommande säsong, säger Brokvist i ett pressmeddelande. 

Assisterande tränare Lars-Olov ”Lollo” Olsson om Ida Brokvist: 

– Vi är såklart riktigt nöjda med att Ida valt att komma till oss i KAIS Mora! Vi har följt henne under säsongen som gått och haft henne på vår radar, oavsett serietillhörighet. Ida är en bolltrygg, spelskicklig forward och en stabil poänggörare över tid med både mål och assist. Hon kommer passa in mycket bra hos oss och bidra till lagets framgång!


TV: Vägen till USM-guld för Karlstad och Pixbo Wallenstam

Tränarna Nicolas Wilbourn och Adam Lindberg avslöjar framgångsreceptet bakom Karlstads och Pixbo Wallenstams USM-framgång: "Kört otroligt mycket fys"


 

 

Den här artikeln handlar om: